Alexander, Sondre og Gabriel selger saft, suppe og rundstykker.
Alexander, Sondre og Gabriel selger saft, suppe og rundstykker.

Solgte suppe og kunst til inntekt for sommercamp

Jente 5 år: – Du skjønner det, mormor. Ikke alle har penger til ferie sånn som oss.

Publisert

Dette ønsket flere av Læringsverkstedets barnehager i Eidsvoll, Hurdal og Ullensaker å gjøre noe med. Inntektene fra årets FN-innsamling gikk derfor til Læringsverkstedets sommercamp, som er planlagt i juni 2016.

Her får familier som ikke har anledning til å dekke egen ferie mulighet til å søke om plass for en ferieuke på Bøverton. Transport, opphold og mat blir dekket. Målet er å få en fin opplevelse sammen som familie, skape gode minner og oppleve gleden ved friluftsliv.

– I forkant av FN-dagen har vi snakket mye om samhold og evnen til å hjelpe andre. Empati er viktig og gleden ved å gi er like stor som å få, sier pedagogisk leder Merete Johnsen i Læringsverkstedet Mork, en av barnehagene som har deltatt i innsamlingen.

I Læringsverkstedet Mork hadde barna jobbet iherdig for å få i stand en fin kunstutstilling. Her var det både foto, bladtrykk og naturkunst, fine hjerter og glitterbilder. Barna solgte stolt kunst til sine familier og givergleden var stor. Kunstkjøperne puttet penger på en sparebøsse og valgte selv hvor mye de ville betale.

– Likevel klarte vi å samle inn over 8000 kroner. Disse kommer godt med for å skape en uforglemmelig ferieuke, sier Johnsen.

Skolegjengen hadde i forkant laget grønnsakssuppe som ble solgt for fem kroner koppen. De delte opp grønnsaker og kokte suppe i store kjeler.

– Mork har jobbet mye med kosthold og temaet «fra jord til bord» og i den forbindelse har vi kjøpt en hel slaktegris sammen med Læringsverkstedet Dal, og griseknoker ble benyttet i grønnsaksuppen. Det ble også bakt rundstykker til, og dette ble en veldig populær fredagsmiddag for mange, forteller Johnsen.

FN-dagen symboliserer giverglede og evnen til å støtte andre som ikke har det så lett. Dette ble bevist i Læringsverkstedet Mork, mener Johnsen.

– Vi er utrolig takknemlig for at foreldre stiller opp og bidrar til å skape giverglede og øke mestringsfølelsen hos barna. De har virkelig gjort en god jobb og de har gjort det fordi de vet at pengene er viktig for andre. Vi har brukt mye tid og flere samlinger på å filosofere og snakke om temaet. Barna har mange tanker rundt temaet og flere drar opp sammenligninger de har snappet opp fra blant annet TV og media. Lille oss kan bidra til noe stort, sier Johnsen.

– Vi skal skape gode opplevelser som setter spor, både i barnehagen, barnas hverdag og på sommercamp i 2016, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS