Rundt 35 studenter ved DMMH holdes i dag hjemme.
Rundt 35 studenter ved DMMH holdes i dag hjemme.

Barnehagelærerstudenter holdes hjemme

Rundt 35 barnehagelærerstudenter ved Dronning Mauds Minne holdes hjemme onsdag.

Publisert

Det skriver Adresseavisen

Tiltaket har sammenheng med at NTNU i dag avlyser deler av undervisningen etter at en medisinstudent hadde fått forkjølelsessymptomer samtidig som vedkommende har vært i kontakt med pårørende med påvist koronavirusinfeksjon.

En av Dronning Maud-studentene deler bolig med en annen NTNU-student, som har gått på samme skole som denne studenten, og derfor er satt i karantene, skriver avisen.

Dronning Mauds Minne har i alt 1400 – 1500 studenter. Studentene som er bedt om å holde seg hjemme onsdag går i førsteklasse på barnehagelærerutdanningen, opplyser rektor Hans-Jørgen Leksen, som forteller at tiltaket enn så lenge bare gjelder onsdag, og at studiestedet deretter vil se an situasjonen dag for dag. 

Ut over det holder Dronning Mauds seg til de offisielle reiserådene, holder digitale møter i stedet for at studenter er ute i barnehager på praksisbesøk og vurderer å avlyse en studiereise for en videreutdanningsklasse til Dublin, selv om denne byen ennå ikke står på listen over reisemål som frarådes.

Det er til nå ikke mistanke om at noen er koronasmittet ved Dronning Mauds Minne.

Powered by Labrador CMS