Ina Therese Eian, Mette Bakken, Hege Paulsen, Hege Hoås Lier og Liv Fosserud fra Østfold møtte
Ina Therese Eian, Mette Bakken, Hege Paulsen, Hege Hoås Lier og Liv Fosserud fra Østfold møtte "sine" stortingspolitikere mandag.

Troppet opp på Stortinget for å kreve penger til mer bemanning

Fem barnehageledere fra Østfold tok mandag turen til Stortinget for å snakke med sine lokale folkevalgte om bemanningsnormen.

Publisert

- Vi vil strekke oss langt for å følge lover og forskrifter, men det blir ikke lett hvis det ikke følger penger med normen, sier daglig leder Mette Bakken i Samvirkebarnehagene til Fredriksstad Blad.

Sammen med regionleder i Læringsverkstedet, Ina Therese Eian, styrer i Tuneskipet barnehage i Sarpsborg, Hege Paulsen, styrer i Blomsterøya barnehage i Fredrikstad, Hege Hoås Lier og styrer i Læringsverkstedet Knertitten barnehage i Rakkestad, Liv Fosserud, fikk Bakken møte politikere fra Østfoldbenken på Stortinget mandag.

Politikere fra SV, Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Høyre og Frp tok i mot barnehagelederne.

- De var lydhøre og virket interesserte. Det var et godt møte, sier Bakken til Fredriksstad Blad.

Budskapet fra de private barnehagene er at de ønsker en bemanningsnorm, forutsatt at den er finansiert for alle barnehager og alle barn fra første dag.

Ettersom private barnehager får tilskudd basert på faktisk forbruk i kommunale barnehager to år i forveien, vil en oppbemanning i kommunale barnehager i 2018 ikke gi utslag i økte tilskudd til private barnehager før i 2020.

I regjeringens forslag til bemanningsnorm er det ikke lagt opp til noen overgangsordninger til å finansiere økte kostnader for private barnehager ettersom den foreslåtte minstenormen i gjennomsnitt er oppfylt i kommunale barnehager. Ifølge regjeringens egne tall var det 119 kommuner som ved utgangen av 2016 hadde lavere bemanning enn én voksen per 6,0 barn over tre år.

  • Barnehagelederne pekte dessuten på at det vil bli krevende å oppfylle kravene i normen fra 1. august i år dersom den blir vedtatt i Stortinget 31. mai.
Powered by Labrador CMS