Trondheim, vinterstid.
Trondheim, vinterstid.

16 barnehager berørt av koronasmitte: – Vi får ikke tak i vikarer

Vikarmangel gjør at flere barnehager i Trondheim må holde avdelinger stengt når ansatte tester positivt på korona.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver lokalavisa Nidaros (krever innlogging), som melder at 16 barnehager i Trondheim var berørt av koronasmitte i løpet av dagene mandag til fredag sist uke. Uken i forveien var tallet ni.

Krevende høst

Lista omfatter både private og kommunale barnehager.

– For enkelte barnehager har det vært fryktelig krevende i hele høst. Det har vært stort sykefravær blant ansatte som følge av korona eller at de selv har vært hjemme med syke barn. Det har ført til at flere ikke har greid å gi tilbud i hele åpningstiden, sier Ella Ingdal, kommunalsjef for barnehager i Trondheim kommune, til Nidaros.

Andre kommuner, som Røros og Inderøy, har den siste tiden innført reduserte åpningstider, som følge av høyt sykefravær og vanskeligheter med å få tak i vikarer.

Endret situasjon

Det er bemanningsbyrået Adecco som rekrutterer vikarer til kommunale barnehager i Trondheim.

– Situasjonen er annerledes enn før. Vi har søkere, men det er et nye høyere fravær i barnehagesektoren enn tidligere. Vi ser det er en utfordring å få dekket det opp, sier Line Liabø Nyrønning, avdelingsleder i Adecco Norge, til lokalavisa.

Synve Reitan, fagdirektør i Gnist Barnehager, opplyste fredag ettermiddag til Nidaros at de har hatt en avdeling stengt i en av sine barnehager i Trondheim, i påvente av svar på koronatester.

– Vi har hatt avdelingen stengt i dag, rett og slett fordi det ikke var forsvarlig å holde den åpen, ettersom vi ikke får tak i vikarer.

Powered by Labrador CMS