Nå reduseres åpningstidene i de seks kommunale barnehagene i Inderøy kommune.
Nå reduseres åpningstidene i de seks kommunale barnehagene i Inderøy kommune.

Høyt sykefravær og vikarmangel: Nå kutter kommunen i åpningstidene

Publisert

Inderøy kommune kutter halvannen time i barnehagenes åpningstider. Årsak: Svært høyt sykefravær og at det er nesten umulig å få tak i vikarer.

Tidligere i november sendte både rektorene og barnehagestyrerne felles brev til kommunedirektørens ledergruppe, og hovedtillitsvalgte fra Utdanningsforbundet, Fagforbundet og hovedverneombud i Inderøy kommune.

– Brevene handlet om stort sykefravær i skolene og barnehagene våre. Dette ser ut til å ha sammenheng med at det er mange smittsomme sykdommer i omløp, mange blir syke. Både rektorene og styrerne forteller at det er veldig vanskelig å få tak i vikarer. Dette fører igjen til stor belastning for de som er igjen på jobb, som skal drive barnehagene og skolene når sykefraværet er så stort som det er nå, kommer det fram i en pressemelding fra kommunen, omtalt i Trønderavisa.

Nå tar kommunen grep, og reduserer åpningstiden i barnehagene og SFO de neste fire ukene. Endringene er begrunnet i svært høyt sykefravær i barnehager og skoler, og at det er krevende og delvis umulig å få tak i vikarer.

– Brevene beskriver en bekymringsfull situasjon i skoler og barnehager som vi er nødt til å ta på alvor. Kommunedirektøren ser at det er et stort trykk på ansatte for tida, i hele kommuneorganisasjonen. Vi er inne i en tid med smitte, både av korona, andre sykdommer og snart kommer influensasesongen, står det videre i pressemeldingen.

I tillegg vil det være behov for å tilrettelegge pedagogisk aktivitet etter tilgang på ressurser. Dette vil i noen tilfeller føre til at aktivitet legges bort eller ivaretas på annen måte. Smøremåltid i barnehagen kan for eksempel bli erstattet med matpakke i denne perioden, er den videre beskjeden.

Kommunedirektøren vil i de nærmeste ukene møte hovedtillitsvalgte, sektorleder for oppvekst og kultur, og personaltjenesten hver mandag for å følge med på fraværs- og bemanningssituasjonen innen oppvekst.

I pressemeldingen avslutter kommunedirektøren med en oppfordring:

– Det er grunn til å ta ekstra godt vare på hverandre, og sette pris på og anerkjenne alle som står på for at innbyggerne våre hver dag får gode tjenester.

Powered by Labrador CMS