Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Frykter dramatisk dårligere tilbud med fleksibel ferie

Oppvekstutvalget i Skien kommune vil gjøre en liten endring i vedtektene til de kommunale barnehagene.  Utdanningsforbundet er kritisk.

Publisert

- For barna kan tilbudet bli dramatisk dårligere, sier hovedtillitsvalgt/nestleder i Utdanningsforbundet i Skien, Hilde Ekeberg Fliid, til Telemarksavisa.

Stridens kjerne er punktet i vedtektene for de kommunale barnehagene som er knyttet til uttak av ferie.

Mens formuleringen nå er: "minst tre av ukene må avvikles innenfor skolens sommerferie", vil et knapt flertall i oppvekstutvalget omgjøre dette til "Dersom det er mulig for foresatte, bør ukene avvikles innenfor skolens sommerferie."

Høyre-politiker Marjan Farahmand har tidligere overfor Telemarksavisa (krever innlogging) argumentert for endringen gjennom å peke på småbarnsforeldre lever et hektisk liv og har behov for fleksibilitet når det gjelder ferieavvikling.

Utdanningsforbundet mener konsekvensen av endringen er at det ikke nødvendigvis vil være få barn i barnehagen når de ansatte avvikler ferie.

Hilde Ekeberg Fliid sier til Telemarksavisa at det vil gi et dramatisk dårligere tilbud når barnegruppa er stor og det er få ansatte på jobb.

- Det er ikke budsjetter i kommunale barnehager til å sette inn vikar når det avvikles ferie for personalet, sier hun.

Saken skal til endelig behandling i bystyret.

Powered by Labrador CMS