«Eksplosjon i sykefravær» og mer redusert åpningstid

Nok en kommune har varslet redusert åpningstid i barnehagen grunnet høyt sykefravær, og sykefraværet er høyt flere steder.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uka kunne Haugesunds Avis (krever innlogging) melde om eksplosjon i sykefravær i skoler og barnehager i Karmøy. Kommunalsjef for oppvekst og kultur, Bjørn Andersen, opplyste om sykefravær på mer enn 18 prosent i barnehagene i november.

– Avdelinger i barnehager har måttet stenge og det har ikke vært full undervisning som resultat av økt sykefravær og at man ikke klarer å få tak i nok personell. Jeg vet at dette har vært tilfelle i flere private barnehager også, uttalte han til lokalavisa.

Barnehage.no har tidligere omtalt konsekvenser av koronasmitte og vikarmangel i Trondheim. Og redusert åpningstid i kommuner som Inderøy og Røros.

Også i Sunndal ble det innført redusert åpningstid i barnehagene fra og med mandag denne uka.

– Vi innfører en midlertidig reduksjon i åpningstid på grunn av underbemanning, sa kommunens barnehagesjef Mona Reinset til Aura Avis (krever innlogging) i den forbindelse.

Dette innebærer at barnehagene holder åpent fra 7 til 15.30.

Årsak er høyt sykefravær, og at det ikke har vært mulig å få tak i nok kvalifiserte vikarer.

– Situasjonen blir vanligvis bedre utover desember, forklarte Reinset.

I år vil dette trolig kunne påvirkes av pandemiutviklingen.

Fra og med onsdag 1. desember ble det innført nye nasjonale regler knyttet til karantene og isolasjon. Samme dag ble første tilfelle av den mer smittsomme varianten av koronaviruset, omikron, registrert i Norge.

Powered by Labrador CMS