Espiras barnehage på Økern er klar til å åpne. Problemet er at Espira ikke får tilskudd fra kommunen. Nå ønsker kommunen å overta driften selv.
Espiras barnehage på Økern er klar til å åpne. Problemet er at Espira ikke får tilskudd fra kommunen. Nå ønsker kommunen å overta driften selv.

Espira møtte kommunen: – Vi skal ikke stå i veien for noen løsning her

Espira og Oslo kommune har hatt møte for å se om de kan finne en løsning på den nye barnehagen på Økern.

Publisert

For en uke siden møttes representanter for Espira og Oslo kommune for å se om man kunne finne en løsning for Espiras nye barnehage på Økern. Barnehagen får ikke driftstilskudd fra kommunen, og er dermed stengt. Kommunen på sin side ønsker å overta driften.

– Vi kommer til å innlede en forhandling med kommunen for å se om det er rom for å bli enige om en løsning, ser Jens Schei Hansen, kommunikasjons- og organisasjonsdirektør i Espira til barnehage.no.

Han er klar på at det ikke virker som at kommunen er opptatt av den hurtige løsningen, som ville ha vært å gi Espira driftstilskudd.

– Da kunne vi ha åpnet til sommeren, men det virker ikke som at kommunen er interessert i det. Alle andre løsninger vil ta lengre tid, sier han.

De mulige løsningene nå er at Oslo kommune kjøper lokalene, eller at de inngår en leiekontrakt med Espira.

– Vi skal ikke stå i veien for noen løsning her, men det er kompliserte forhandlinger og vi må beregne riktig prising. Vi er ikke vant til at kommuner oppfører seg på denne måten, vi er vant til at de vil gi tilskudd når de først har bestemt at det skal være en barnehage.

Det er valgår, og opposisjonen har vært klar på at de vil gi tilskudd hvis de kommer til makten.

– Vi registrerer at det er ulikt syn på saken hos dem som styrer i dag, og partiene i opposisjon. Sånn sett er det viktig for oss å få på plass en løsning som gjør at vi beholder barnehagen. Vi har en ambisjon om å drive den selv når det er politisk klima for det, sier han.

 Les mer: Sa nei til private - kommunen kjøper barnehagene selv for 220 millioner. 
Les mer: Oslos nei til Espira: Over 200 plasser kan bli stående ubrukt. 

Powered by Labrador CMS