- Om det til slutt viser seg at vi har gjort feil, ønsker vi å gjøre opp for oss, sier barnehageeieren i Bergen til NRK. Kart: Googlemaps

Krever tilbake 1,84 millioner kroner fra nedlagt barnehage

– Vi mener vi ikke har gjort noen feil, og vil komme med kommentarer til kommunen før fristen går ut. Om det til slutt viser seg at vi har gjort feil, ønsker vi å gjøre opp for oss, sier barnehageeieren til NRK.

Publisert

- Vi har sett at det er forhold som vi tenker det er klokt og nyttig å få belyst nærmere, sa kommunaldirektør for barnehage, skole og idrett i Bergen, Trine Samuelsberg, da det økonomiske tilsynet mot barnehagen ble åpnet i september i år.

Nå har Bergen kommune ifølge NRK konkludert med at barnehagen har brukt offentlige tilskudd og foreldrebetaling i strid med lovverket. 

I medias søkelys

Barnehagen har vært mye i medias søkelys de siste månedene.

I juni ble det hevdet av foreldre at barn i barnehagen er blitt utsatt for psykiske og fysiske sanksjoner av barnehagens eier. Bergen kommune krevde etter et tilsyn at sanksjonering mot barn i barnehagen måtte opphøre. I etterkant av tilsynet gikk en forelder til politianmeldelse av eier og flere ansatte i barnehagen.

Barnehageeieren valgte å legge ned barnehagen fra 1. august. Men selskapet er fortsatt operativt.

I september omtalte flere medier at Bergen kommune åpnet økonomisk tilsyn i barnehagen etter at foreldre hadde varslet kommunen om mulige brudd på reglene for foreldrebetaling. Blant annet skal barnehagen ha tatt betaling fra foreldre for å ta med barn på Pepperkakebyen, hvor de hadde gratis inngang.

Flere forhold

Kommunen har etter tilsynet konkludert med å kreve tilbakebetalt 1,84 millioner kroner fra årene 2015-2017. Kravet er basert på flere forhold, skriver NRK:

  • Kommunen mener barnehagen har hatt minst ett årsverk for lite.
  • Kommunen mener barnehageselskapet har betalt for høy husleie til barnehagens eier.
  • Kommunen mener at eier har tatt ut for mye i lønn og utbytte.
  • Kommunen mener at advokatutgifter knyttet til et planlagt salg av barnehagen ikke skulle vært belastet barnehagen.

Barnehageeier: Mener vi ikke har gjort feil

Da barnehage.no snakket med barnehageeieren i september, ga hun uttrykk for ikke å være bekymret for hva kommunen skulle finne.

- Det jeg kan si, er at jeg er helt rolig når det gjelder tilsynet. Revisor og regnskapsfører har fulgt oss opp hele veien, og alt vi har gjort har vært gjennomsiktig. Ut over det har jeg ingen kommentar, sa eieren.

Overfor NRK gir barnehageeieren nå uttrykk for at hun er uenig i kommunens konklusjoner.

– Vi mener vi ikke har gjort noen feil, og vil komme med kommentarer til kommunen før fristen går ut. Om det til slutt viser seg at vi har gjort feil, ønsker vi å gjøre opp for oss, sier barnehageeieren til NRK.

Powered by Labrador CMS