Frp ønsker å selge flere barnehager i Oslo
(Foto: Istock)

Frp ønsker å selge flere barnehager i Oslo

Høyre har sagt nei til salg av flere kommunale barnehager i Oslo. Frp forstår ikke hvorfor.

Etter at en evaluering konkluderte med at salget av ti kommunale barnehager i januar var feilslått, sa barnehagebyråd Anniken Hauglie (H) til Dagsavisen i forrige uke at hun ikke ønsket flere salg. Den avgjørelsen får Frp til å reagere.

Leder i Oslo Frp, Camilla Wilhelmsen.

- Private og ideelle organisasjoner har drevet barnehager så lenge det har vært barnehager her i landet, slik at vi i Oslo Frp undrer oss hvorfor høyrebyråden ikke vil selge barnehager til private, sier leder i Oslo Frp Camilla Wilhelmsen til Dagsavisen.

Hun peker på at private barnehager topper kommunens brukerundersøkelse fra i fjor i 14 av 15 bydeler.

I januar ble ti kommunale barnehager solgt som en del av byrådets budsjettavtale med Frp. I en fersk evaluering av salget bestilt av byråden, konkluderes det med at salget var feilslått. Blant annet pekes det på at det er vanskelig å slå fast om kommunen på lang sikt vil tjene økonomisk på salg av barnehager.

Fakta om barnehagesalget:

I 2012 vedtok Frp og byrådspartiene Høyre, Venstre og KrF å selge ti barnehager, samt konkurranseutsette sju.

I desember 2013 ble det kjent hvilke barnehager det gjaldt. Det førte til mye uro blant de ansatte og protester fra foreldre. I mai 2014 gjorde bystyret endelig vedtak.

Fire barnehager ble trukket ut slik at antallet ble ti (salg) og tre (konkurranseutsetting). Våren 2015 overtok private eiere og drivere.

Debatt