Det ble en spennende tur for smårollingene i Espira Årkjær barnehage i Mandal forrige fredag.

Fant stjålet bil i gjørma

Det ble en uvanlig spennende fredagstur for barna fra Espira Årkjær barnehage i Mandal.

Publisert Sist oppdatert

– Det er bare helt fantastisk at de fant den, sier brukeren av bilen, Thomas Austad Pedersen, til Fædrelandsvennen.

I følge Lindesnes Avis begynte historien fredag formiddag da ni barn fra Espira Årkjær barnehage i Mandal var på skogstur.

Innsatsleder Geir Ljunquist i mandalspolitiet og politibetjent Bjørnar Dahle roser barna for å ha løst biltyveri-mysteriet.

Fast i gjørma

Litt innover skogsveien kom de over en Mercedes som sto fast i gjørma. Bildøren var åpen og nøkkelen stod i tenningen.

– Det så ut som om noen hadde prøvd å dra bilen løs, uten å lykkes. Vi ringte deretter politiet, forteller førskolelærer Trine Røksland til avisen.

Politiet bekreftet så at det dreide seg om en stjålet bil.

Fikk spørre politiet

– Politiet snakket med barna og takket for at de hadde funnet bilen. Barna fikk stille spørsmål til de to politimennene på stedet, og mange lurte veldig på om tyven var en mann eller dame og hvorfor bilen hadde blitt stjålet, forteller Røksland til Lindesnes Avis.

Så langt har ikke politiet klart å finne tyvene. Bilen er en Mercedes 2008-modell. Den ble stålet ved kulturhuset Buen sist torsdag.

– Det var rimelig fortvilende. Det var min samboer som hadde parkert utenfor mens hun var på kino. Hun er helt sikker på at den ble låst, og nøklene har vi her, forteller Pedersen.

Det er hans foreldre som egentlig eier bilen, men han er i ferd med å overta den.

Onsdag morgen hadde han ennå ikke hørt noe fra politiet, men regner med at det skjer i løpet av dagen. Pedersen sier at bilen nå er verdt rundt 200.000 kroner.

Powered by Labrador CMS