Barna og pedagogisk leder Alexander Kringstad Aanes i Læringsverkstedet Hammersborg barnehage tilbereder laks som skal stekes på bålet.

Barnehage kan bli årets matgledebedrift – er en av seks finalister

Læringsverkstedet Hammersborg barnehage i Trondheim er blant finalistene som kjemper om bli «Årets matgledebedrift 2018».

Publisert

– Vi er stolte og ydmyke over at vi har kommet så langt i konkurransen. Dette er en fjær i hatten til alle som jobber her. I dag er det mange som går rundt i barnehagen og smiler og er stolte over jobben som er gjort, sier Rune Stølan som er pedagogisk leder og matansvarlig i Læringsverkstedet Hammersborg barnehage, etter at finalistene ble offentliggjort tidlig mandag ettermiddag.

­– Det er artig å se at jobben vi gjør blir verdsatt og at folk utenfor barnehagen legger merke til arbeidet vårt, sier han til barnehage.no.

Fra 25 nominerte til seks finalister

Det er Tine Partner som står bak prisen «Årets matgledebedrift». Vinneren kåres ut fra den innsats som gjøres for å spre matglede gjennom gode matopplevelser og inspirerende aktiviteter.

– Vi ønsker å sette fokus på matglede ute i alle kantiner, hoteller, sykehus, alders- og sykehjem, barnehager og skoler.

Det sa kundeprogramansvarlig Brita Unnerud i Tine Partner til barnehage.no i begynnelsen av september. Hun sitter i juryen sammen med blant andre vinner av Bocuse d'Or 2015, Ørjan Johannessen.

I år var det 25 nominerte til prisen. Blant disse ble det først plukket ut tolv semifinalister, som nå er ytterligere redusert til seks finalister.

Har én matglededag i uka

Rune Stølan er glad for at kosthold og matglede i barnehagen blir løftet frem.

– Det er flott at man ser at det er viktig med gode måltider også i barnehagen, sier han.

I Læringsverkstedet Hammerborg barnehage snakkes det mye om matglede og hvordan legge til rette for gode måltider.

– Vi lager alt fra bunnen av, sier Rune Stølan i Læringsverkstedet Hammersborg barnehage.

– Vi er opptatt av å introdusere barna for nye smaker og ny mat, helt fra de begynner i barnehagen. Vi har tro på at jo tidligere du starter, jo enklere er det å venne seg til nye smaker, sa Stølan da barnehage.no intervjuet han i september i forbindelse med at barnehagen var plukket ut som en av tolv semifinalister.

Barnehagen har fem avdelinger og hver avdeling har én «matglededag» i uka.

– Da fokuserer vi litt ekstra på matglede, for eksempel ved å lage mat på kjøkkenet, være ute og plukke frukt og bær, eller steke laks på bål, opplyste Stølan.

  • Les mer om hvordan barnehagen jobber med mat og måltider her.

Vinneren kåres i slutten av oktober

Kåringen av Årets matgledebedrift 2018 vil foregå på Ostens dag i Oslo 25. oktober.

Her er de fem andre finalistene Læringsverkstedet Hammersborg barnehage konkurrerer mot:

  • Sykehuset Telemark, Skien
  • Flesbergtunet Bo- og Servicesenter, Lampeland
  • De 3 stuer avd. 121 Trondheim innovasjonssenter, Trondheim
  • Toma Facility Services AS avd 3678, Badehusgaten 37, Stavanger
  • 2 Rom & Kjøkken, Trondheim

(Også Akrobaten barnehage i Stadsbygd var en av årets semifinalister, men de nådde ikke helt til finalen.)

Vinneren av Årets matgledebedrift 2018 får tur for to personer til Bocuse d’Or Lyon i januar 2019. Andre- og tredjeplassen får hver sin fagdag med matfaglig ansvarlig Pål Jetmundsen og konditoransvarlig Bernhard Azinger fra Tine Partner.

I fjor var det Solborg Bo- og aktiviseringssenter som stakk av med førstepremien.

Powered by Labrador CMS