Finsk spillselskap satser på spillbarnehager.
Finsk spillselskap satser på spillbarnehager. (Foto: Istock)

Angry Birds satser på barnehager

Kreative teknologibedrifter har mye å bidra med i utdanningssektoren, mener kommunikasjonssjef i Angry Birds Peter Vesterbacka.

Peter Vesterbacka, kommunikasjonssjef i Rovio Entertainment som står bak spillet Angry Birds.

Det finske spillselskapet har utarbeidet egne læreplaner for tre- til seks-åringer, som baserer seg på spill og en pedagogikk inspirert av det anerkjente finske skolesystemet.

Det skriver DN.no.

– Det skal være gøy å lære. Vi kombinerer spill og lek med finsk pedagogikk, men målet er å skape en global læreplan som kan få barn over hele verden til å lære gjennom lek, sier Vesterbacka til DN.no. Han er i Oslo i anledning konferansen Oslo Education Summit.

Foreløpig finnes det fire Angry Birds-barnehager. Én i Helsinki, én i Singapore og to i Kina.

LES OGSÅ: – Trenger ikke skole-lightLES OGSÅ: Barnas kafé

Debatt