I fjor ble Trondalen barnehage kåret til Årets barnehage i PBL. Styreleder Eirik Husby gleder seg til å finne fram en verdig vinner i år.
I fjor ble Trondalen barnehage kåret til Årets barnehage i PBL. Styreleder Eirik Husby gleder seg til å finne fram en verdig vinner i år.

Rekordmange forslag: Hvem blir årets barnehage? 

Så langt er det kommet inn utrolige 547 kandidater til Årets barnehage, og forslagene strømmer på. – Responsen er helt fantastisk. Det er spesielt artig at det er så mange foreldre som så klart gir uttrykk for at de er fornøyde med barnehagen sin, sier styreleder Eirik Husby i PBL. 

Publisert

Til høsten kårer PBL (Private barnehagers landsforbund) Årets barnehage for tredje gang. Styreleder Eirik Husby vil ha inn så mange forslag som mulig på gode kandidater blant medlemsbarnehagene.

Han har fått svar på tiltale: Til nå er det kommet inn forslag på i alt 547 barnehager. Første året Årets barnehage i PBL ble kåret, var i 2016. Da kom det inn i alt 111 forslag. I fjor var det i alt 199 nominasjoner. 

– Det er blitt en gjev pris for medlemsbarnehagene våre. Det er mange som vil være med og kjempe om den, og det er veldig artig, sier Husby.

Fristen for å melde på kandidater går ikke ut før 13. mai, så det kan fremdeles komme mange forslag. 

– Det blir en større jobb for oss å finne fram til vinneren, men det er sånn det skal være. Det er bare artig. Dette viser at det er blitt en viktig pris for sektoren. 

Det er foreldrene som står for de aller fleste nominasjonene; av de 547 nominasjonene har 393 kommet fra fornøyde foreldre. 

– Det er tydelig at foreldrene har fått opp øynene for prisen, og det er bra. Det er veldig mange gode private barnehager der ute, sier Husby.

Kandidatene som er foreslått vil bli vurdert av juryen etter 13. mai. Det vil da bli plukket ut fem finalister som til slutt skal kjempe om prisen Årets barnehage 2018.  

Her er noen av de i alt 547 forslagene som er kommet inn

FAKTA Årets barnehage

Dette er kriteriene: 

  • Et basistilbud med høy kvalitet
  • En klar og tydelig pedagogisk profil
  • En god og tydelig ledelse
  • Tilfredse foreldre
  • Prosjekt(er) som har vært utviklende og nytenkende
  • Et godt arbeidsmiljø i barnehagen
  • Lavt sykefravær over tid
  • Et godt omdømme

Barnas Hage Larsgården, Ålesund

En fantastisk barnehage på alle måter! Har en kjempefin beliggenhet med masse turmuligheter for barna, som de er flinke å bruke. De ansatte skal ikke glemmes, de er alle kjempedyktige, og barna (og foreldrene) er så glade i de.
Og når minstemor på tre år omtrent hver kveld når hun legger seg sier : «Gøy i barnehaga mamma» , da vet du at de har det bra der! Så Barnas Hage fortjener så absolutt tittelen Årets Barnehage.

Bedehusbarnehagen, Bergen

Barnehagen har en tydelig kristen profil. De har en svært god barnehageleder som er kreativ og faglig dyktig. I brukerundersøkelsen i Bergen kommune skårer de svært godt. De har fornøyde foreldre og et svært kompetent personale.

De har også en svært spennende lekeplass med en flott Noas ark og store dyr som inspirerer til lek og moro. Lekeplassen ble en virkelighet etter at styreren i flere år jobbet for å få den til. Barnehagen er også preget av raushet overfor andre barnehager i området. De deler ideer og inviterer gjerne til besøk på den flotte lekeplassen. Dette er en verdig kandidat til årets barnehage. Styreren er også aktiv i et lokalt styrernettverk og har ved flere anledninger arrangert felles kurs for personalet fra de ulike barnehagene i sine egne lokaler. Barnehagen har et godt omdømme i nærområdet.

Dalsletta barnehage, Harstad

Foreldre gir barnehagen topp score på alle områder. Barnehagen er kjent for å være en av de beste i området. Drift og ledelse er ordentlig, ryddig og god. Det er stabile og dyktige ansatte som gjør at foreldre og barn føler seg trygge. I tillegg har de gode planer og gjennomføring - som gjør at barna lærer utrolig mye!

Ekholt barnehage, Rygge

Vi har hatt barn her i ti år, og det er stort sett de samme ansatte som da vi startet. Stabilitet og trivsel. Stort fokus på mat og helse. Prosjektet «Sunn mat for små mager», matfestival og friluftsliv. En ledelse som engasjerer og motiverer, en glede å levere barna hver dag. Vi har fem barn, der de to yngste har begge gått eller går i Ekholt. Utvilsomt den beste barnehagen vi har vært i! 

Eventyrhagen barnehage, Karmøy

Dette er en barnehage med godt arbeidsmiljø (arbeidsmiljøpris for noen år tilbake). De holder seg faglig oppdatert. Barnehagen har 50% pedagogtetthet, noe de har hatt i mange år. Gode resultater på den kommunale brukerundersøkelsen. Foreldre kommer med gode muntlige tilbakemeldinger til de ansatte. Barnehagen har et godt omdømme både i nærmiljøet og ellers i kommunen.

Gnist barnehager Hessa, Ålesund

Barnehagen innehar mange kompetente ansatte med et stor hjerte for alle barna. Hverdagen er tydelig strukturert og organisert på en måte som gjør at jeg føler at de ansatte har "sett mitt barn" hver dag!
De ansatte utstråler et godt arbeidsmiljø, noe jeg mener er nøkkelen til et trygt og godt sted for mitt barn.

Harekas barnehage, Halden

Harekas barnehage har Norges beste ansatte. Dette er ansatte som du virkelig gleder deg til å møte uansett om det er en trøtt mandag, eller en tung fredag. Barnehagen har flinke pedagogiske ledere som også er viderutdannet som veiledere. Dette er den beste barnehagen jeg har jobbet i, både som student og som vikar.

Liøya barnehage, Midtre Gauldal

Liøya har ved sin styrer skapt en trygg og god base for våre barn. Høyt fokus på mestring, læring og trivsel. Foreldre er svært fornøyde og det er en trygg og god arbeidsplass for ca 30 stk. Pedagogtettheten er over kravet og for de aller minste er de mer ansatte per unge enn h å kravet sier. Alle ansatte jobber for at barnehagen skal gå. Det aller beste er kanskje matsatsingen. En egen kokk sørger for sunne hjemmelagde måltid 3 ganger om dagen. Barna involveres i alle ledd. Barnehagen skal bygge et eget utekjøkken.

Barnehagen har en ny og moderne buss som de frakter barna på tur i. Utegrupper hver uke. Barnehagen er foreldredrevet. Ansatte og styrer fortjener ekstra oppmerksomhet og en meget god kandidat mener jeg.

Kardemomme barnehage, Oslo

Et engasjement og ekte omsorg hos de ansatte, utover det man kan forvente. Aldri opplevd at en tur er avlyst, her finner man alternativ og løsninger. Arrangerer skidag med ropert, medaljer og pølsebod, fotballcup, slottsball med rød løper, julebord, ex-førskolebarnjulebord, overnatting, er med på skikurs og svømmekurs. De ansatte trives tydelig og blir i mange år, høy andel av pedagoger som begynte som assistenter. Dessverre en del langtidssyke, men nok grunnet livssituasjon og aldri mistrivsel. Trygt, rent, gøy, kjærlig, tett og nært.

Kårstua barnehage, Skogn

Kårstua barnehage på Skogn er privateid og har fantastisk beliggenhet med flotte uteområder og dyr i barnehagen. Personalgruppa er FANTASTISKE folk som har arbeidsglede, og viser oppriktig glede for barnegruppa. Barnehagen har stor søkermasse, og ligger på topp i forhold dette. Hadde jeg bare visst hvilken enestående barnehage dette var før gutten min skulle begynne, hadde jeg ikke vært bekymret i ett eneste sekund! Trygg og ivaretatt fra dag en, vi får rapport fra dagen, vi føler de virkelig er glade i gutten vår, de finner på masse artig, fine turer, lærer god folkeskikk, er masse, masse ute! Merete som driver barnehagen er opptatt av at hvis ungene får kjærlighet, kommer også vettet og folkeskikken naturlig. Det jobbes rundt et tema hvert år, alt fra Egner, Lindgren eller lokalbygd. De ansatte har det tydelig gøy på og i jobben sin! Stort pluss for at det er flere menn i denne barnehagen!! Vi har en gutt på tre år som går her, og neste år skal også lillebror inn, og vi gleder oss!! Verdens beste barnehage!

Læringsverkstedet Harmonien, Skien

Høy kvalitet faglig. Alltid i forkant med pedagogikken. Hvert barn blir sett som subjekt, og tilpasset rammer for å utvikle seg. Godt sted å jobbe. Strukturert og tydelig leder. Lekent personale som tenker nytt og kreativt. Gode tilbakemeldinger. Et sted man vokser som barnehageansatt, får liv til å utvikle seg, være med å påvirke.

Menighetens barnehage, Stor-Elvdal

En veldig bra barnehage der personalet samarbeider veldig bra med foreldrene. Min sønn som er tre måneder prematur, fikk virkelig satt igang språklig og kognitiv utvikling takket være denne barnehagen. På grunn av dem og det gode samarbeidet vi har hatt så ligger han nå ikke etter på noen områder. Han er idag fem år og er en av de beste både språklig og sosialt, og jeg mener at dette hadde ikke vært tilfelle om det ikke hadde vært for barnehagen og de flotte ansatte der som tar seg god tid til både barn og foreldre. De fortjener virkelig en påskjønning.

Nerby barnehage, Stange

En barnehage fylt med omsorg og gode verdier. Fantastiske barn med ikke minst flotte voksne rundt seg. Samholdet blant de voksne er beundringsverdig, og de gjør så mye hver dag for å gjøre at barna har det bra når de er der. En utrolig flott gjeng

Paradiset barnehage, Bodø

Paradiset barnehage bærer navnet med rette. En fantastisk barnehage med kosthold som fokus. Å si at man har et basistilbud av høy kvalitet et å underdrive. For eksempel ytret barnehagen ønske om å gjøre en liten økning av foreldrebetaling for å kunne dra i fiskebutikken og kjøpe fersk fisk til barna, istedet for frossen. Dette ble enstemmig vedtatt av foreldrene. Barna lærer om et variert og sunt kosthold, som også smitter av på de andre i familien. Vår styrer er en tydelig og tålmodig mann, som barna elsker.
De ansatte i barnehagen har tidvis hatt 0% sykefravær, noe som har blitt kreditert av styreren.
Fantastisk gjeng med et ry å være stolt av!!

Skjefte barnehage, Steinkjer

For det første kan ingen ansatte trekkes fram foran andre. Alle (!) ansatte er utrolig imøtekommende og oppriktig opptatt av hvert enkelt barn. Det er aldri noe problem, de er til for å løses! Ledelsen kan snakkes med om alt, og de hjelper til og viser forståelse. På foreldremøter gis det kun ros, og når barnehagen etterspør "ris" er det ingen som kan komme på noe. Det er god oppfølging av barna, også pedagogisk! De har morgensamlinger, masse turer i skog og mark, til sykehjem for å synge, museum, bibliotek og kino, de finner på eksperimenter som kan gjøres med barna, barna får ansvar for å dekke på til frokost/lunsj, bake, førskoleklubb, og mye sang og musikk. Det er lett å ha et godt samarbeid på hva og hvordan vi gjør ting hjemme. Det er alltid god stemning!

Slalåmveien barnehage, Oslo

De gjør en fantastisk jobb med barna, gode og trygge voksne med masse læring og god fantasi. De er imøtekommende og har aldri dårlig tid. Tar seg god tid til både store og små. De fortjener virkelig å få høre hvor fantastiske de er.

Trollskogen barnehage, Øksnes

Barnehagen har en dyktig styrer og flinke ansatte. Arbeidsmiljøet er meget bra, og kvalifiserte ped.ledere. Barna trives, og foreldrene er veldig fornøyd. De ansatte er lite syke, og det er faste vikarer som barna kjenner godt. En meget populær barnehage.
Barnehagen ligger fint til i forhold til utemiljø, og barna er mye på tur. Barnehagen har egen lavvo og gapahuk som blir flittig brukt.
Et stort uteområde og plantekasser som barna kan være med på å plante grønnsaker og potet i. Stor stas å spise egenprodusert mat.

Powered by Labrador CMS