Klatring var én av postene på programmet.
Klatring var én av postene på programmet.

152 skolespirer på magisk dag med elitelag i fotball

– Når barna har vært i barnehage i fem år, er det viktig å finne på det lille ekstra, sier styrer Jane Laache i Espira Brådalsfjellet.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke var 152 barn fra en rekke Espira-barnehager i Oslo og på Romerike i LSK-hallen for å være med på det som er blitt et årlig høydepunkt.

Toppserielaget til LSK Kvinner arrangerte aktivitetsdag for det eldste årskullet i barnehagene. Dette er et ledd i en sponsoravtale mellom Kunnskapsbarnehagen Espira og LSK Kvinner.

Fokus på kropp og bevegelse

I løpet av tre timer ble barna tatt med på et utvalg av 11 forskjellige aktivitetsstasjoner – alt fra fotball til klatring og hinderløype eller leker som «stiv heks».

– Vi ønsker å ha fokus på det med kropp og bevegelse. Det er ett av satsingsområdene i Espira. I tillegg ønsker vi å bruke denne dagen til å skape litt ekstra opplevelser for skolespirene våre. Når du er seks år og venter på skolestart, er det siste halve året i barnehagen langt, sier styrer Jane Laache i Espira Brådalsfjellet til barnehage.no.

Overfor nettsiden til LSK Kvinner sider hun:

– All honnør til LSK Kvinner som la til rette for en magisk dag med gode opplevelser med engasjerte og dyktige damer som tok seg tid til å være med oss. Dagen kunne ikke vært bedre.

Hadde selv Espira-barn

Bakgrunnen for samarbeidet mellom LSK Kvinner og Espira er at fotballagets hovedtrener Hege Riise for noen år tilbake hadde barn i Espira Kunnskapsbyen barnehage som ligger i forskningsparken på Kjeller.

Ifølge kommunikasjons- og organisasjonsdirektør Jens Schei Hansen i Espira kontaktet Riise barnehagekjeden for å høre om muligheten for et samarbeid.

– Vi svarte at for en virksomhet som vår vil det ikke være mulig å gå inn med veldig mye penger. Men det var ikke det de hadde i tankene. De ville heller ha drahjelp til å få mer oppmerksomhet i lokalmiljøet og folk på hjemmekampene, sier Jens Schei Hansen.

Gjensidig glede

En avtale ble undertegnet. Og de siste fire årene har LSK bidratt med en årlig aktivitetsdag for de eldste Espira-barna i området.

I tillegg møter fotballspillerne Espira-ansatte utenfor arbeidstid med et treningsopplegg som blant annet kan bidra til reduksjon i sykefraværet.

Alle ansatte i Espira får dessuten gratisbilletter til klubbens hjemmekamper.

– Dette koster oss 55.000 kroner i året, og vi anser det som vel anvendte penger, sier Jens Schei Hansen og legger til:

– Espira har senere skrevet en tilsvarende avtale med Avaldsnes. Så har disse to lagene tilfeldigvis vært nummer én og to i toppserien for kvinner de siste to årene. Vi har med andre ord truffet godt med våre to eneste sponsoravtaler.

Fra fotballdag til aktivitetsdag

De første årene var aktivitetsdagen i LSK-hallen en ren fotballdag. Nå er dette gjort om til å handle om allsidig aktivitet. Jane Laache sier at det er et vellykket grep ettersom bare fotball fort kan ekskludere dem som kanskje ikke helt tør.

Arrangementet startet med høytidelig innmarsj i hallen. Deretter fulgte fotballspillerne barna rundt til de forskjellige aktivitetsstasjonene.

– Det er veldig ålreit for skolespirene å møte skolespirer fra andre barnehager. Og det er veldig ålreit for Espira-ansatte å møte folk som jobber i andre barnehager, sier Jane Laache.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

 

Powered by Labrador CMS