Venstre-leder og tidligere kunnskapsminister Guri Melby vil sikre at barn får rett til barnehageplass ved fylte ett år.
Venstre-leder og tidligere kunnskapsminister Guri Melby vil sikre at barn får rett til barnehageplass ved fylte ett år.

Vil ha ny runde om løpende opptak: – Det er så dust

Venstre-leder Guri Melby påpeker at det i teorien er flertall på Stortinget for å sikre barnehageplass når foreldrepermisjonen er over.

Publisert

Under Venstres landskonferanse på Hell i helga gjentok Melby budskapet om at barnehageopptaket er en likestillingsfelle slik det fungerer i dag. Nå vil Venstre legge press på regjeringen, og inviterer de andre partiene på Stortinget til å sikre at barn får barnehageplass ved fylte ett år, ifølge Adresseavisen, som har fulgt konferansen.

– Det er kanskje ikke den største saken, men det er så dust, at dette må vi bare fikse. Jeg vil her og nå invitere Stortinget om å samles om å gi alle rett til barnehageplass etter endt foreldrepermisjon, sa hun fra talerstolen, ifølge avisa.

Senterpartiet har programfestet at de vil legge til rette for løpende barnehageopptak. Frp har også gått inn for det. Etter at Høyres landsmøte markerte seg positiv til det samme sist helg, skulle det bety at spørsmålet har flertall på Stortinget.

Kunnskapsdepartementet har tidligere beregnet at en utvidelse av retten til plass fra fylte ett år vil koste om lag 6,6 milliarder, og medføre behov for rundt 25.000 nye barnehageplasser. Det skrev kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) i forbindelse med stortingsbehandlingen av et representantforslag fra Venstre og Frp i fjor, som ble nedstemt.

Saken blir tema i Stortinget allerede tirsdag i neste uke. Da skal en interpellasjon fra Kari-Anne Jønnes (H) om samme tema behandles.

Powered by Labrador CMS