Trondheim kommune åpner tilsyn ved egen barnehage. Oppvekst- og utdanningsdirektør Camilla Trud Nereid sier at det sier noe om alvorligheten i saken.
Trondheim kommune åpner tilsyn ved egen barnehage. Oppvekst- og utdanningsdirektør Camilla Trud Nereid sier at det sier noe om alvorligheten i saken.

Trondheim kommune har åpnet tilsyn med egen barnehage: – Jeg regner med at det kan komme flere klager 

– Flere av hendelsene havner inn under definisjonen av omsorgssvikt og mobbing, både av barn og ansatte. Både enkelthendelser, og det samlede omfanget av alvorlige hendelser, kan være grunnlag for politianmeldelse, skriver foreldrene i klagen.

Publisert

Det er avisa Nidaros som skriver om opprøret som er blant foreldrene i Lade barnehage i Trondheim. Ifølge nettavisen er klagen signert av en rekke foreldre.

Kommunen har nå åpnet tilsyn

 – At det åpnes tilsyn sier noe om alvorlighetsgraden i seg selv. Det kan være ting som skjer i en barnehage, som det klages på, som lar seg løse uten tilsyn. Det er kommet opp på en viss terskel når det åpnes tilsyn, sier oppvekst- og utdanningsdirektør Camilla Trud Nereid til Nidaros.

Flere punkter

– Jeg har egentlig to hatter i denne saken. Den ene er å være barnehageeier, og det er i kraft av å være eier at vi følger opp det med ledelse og personal. Tilsynsmyndigheten følger opp det som har med barna å gjøre, sier Nereid.

Ifølge Tove Rolseth, som jobber som barnehagemyndighet i kommunen, handler klagen om barnehagens ledelse, omsorg og sikkerhet for barn, foreldremedvirkning, kompetanse hos personale, oppfølging av barn og foreldre og overganger.

Observasjoner

Kommunen har ifølge Nidaros allerede gjennomført observasjoner i barnehagen. Og det er planlagt ytterligere observasjoner. Det er også gjennomført foreldremøte.

– Jeg regner med at det kan komme flere klager nå som tilsynet er åpnet og vi har hatt foreldremøte. Foreldrene lurte også på hvor alvorlig det er. Det var et fint foreldremøte, og de var åpne for å snakke med oss, sier Nereid.

Hilde Jorunn Kvamme er leder av brukerrådet ved barnehagen, til Nidaros sier hun at en slik sak er trist for både barn, foreldre og ikke minst for de ansatte ved barnehagen.

– Foreldrene ønsker å understrekke at vi setter stor pris på den innsatsen mange av de ansatte legger ned, og vi ser frem til et enda bedre og tettere samarbeid i tiden fremover, sier hun.

Powered by Labrador CMS