Tonje Leborg, Akademikerne kommune, Odd-Haldgeir Larsen, LO Kommune, Tor Arne Gangsø, KS, Lizzie Ruud Thorkildsen, YS-K og Steffen Handal, Unio.

Tariff: Så mye øker lønna til Delta og Fagforbundets medlemmer

Mens Utdanningsforbundets medlemmer streiker, møter Deltas og Fagforbundets medlemmer på jobb.

Publisert Sist oppdatert

LO Kommune, YS kommune og KS ble etter flere timer på overtid enige i årets mellomoppgjør.

Løsningen har en ramme på 2,8 prosent.

– Vi klarte å finne en løsning og unngikk streik, sier Deltas forbundsleder Lizzie Ruud Thorkildsen, og forsetter:

– Rammen er høyere enn for frontfaget og dermed tar vi også igjen noe av etterslepet fra fjorårets oppgjør.

Løser ikke utfordringene

Hun er likevel tydelig på at hun gjerne skulle hatt mer, og at dette oppgjøret ikke løser utfordringene kommunal sektor står overfor.

– Dette var likevel ikke tiden for å sende kommune-Norge ut i en krevende streik mens vi fortsatt står i en pandemi. Derfor aksepterte vi tilbudet, sier Thorkildsen som er forhandlingsleder for YS kommune, hvor Delta er det største forbundet.

Også LO kommune, som forhandlet for Fagforbundets medlemmer ble enige med KS.

– Vi har kommet fram til et meklingsresultat som begge parter kunne godta. Vi i LO Kommune hadde noen tydelige mål, og vi har fått et resultat i tråd med LOs tariffpolitikk, sier Mette Nord, LO Kommunes leder.

LO Kommune krevde at kjøpekraften skulle opprettholdes for medlemmene, et krav LO kommune mener er innfridd.

Frontfaget endte i år på 2,7 prosent, mens prisveksten er anslått til 2,8 prosent. Oppgjøret gjelder ikke medlemmene i Oslo kommune. Det er et eget tariffområde.

Så mye øker lønna for hver stillingsgruppe:

Lokal pott

I tillegg til det sentrale oppgjøret, er det lagt inn penger til en lokal pott på én prosent som kan gi et tillegg på toppen av dette. De lokale forhandlingene kan blant annet benyttes til å beholde, utvikle og rekruttere, motivere til kompetanseutvikling og sikre likelønn.

- Jeg kan forsikre at KS har gjort absolutt alt som har vært mulig for finne en løsning alle parter kunne akseptere. Det har vært en krevende mekling. KS har vært opptatt av å finne en løsning som imøtekommer prioriteringene fra de ulike sammenslutningene, og samtidig ta vare på helheten og hele kommunelaget. Vi har nå en avtale for over 60 prosent av de ansatte i kommunesektoren. Det er vi glade for. Så må vi bare konstatere at Unio valgte å gå i konflikt. Ikke minst er det beklagelig at en streik vil gå ut over pasienter og innbyggere i en allerede krevende situasjon for landet, sier forhandlingsleder i KS, Tor Arne Gangsø i en pressemelding

Powered by Labrador CMS