Det er ikke plass til alle barna i Klokkergården barnehage. Nå har kommunen bestemt seg for å flytte de eldste barna til nærmeste skole der det er 370 elever. Foto: Googlemaps
Det er ikke plass til alle barna i Klokkergården barnehage. Nå har kommunen bestemt seg for å flytte de eldste barna til nærmeste skole der det er 370 elever. Foto: Googlemaps

Foreldre raser mot kommunen etter vedtak om å tvangsflytte de eldste barna

Uten å involvere foreldrene i prosessen har politikerne i Råde kommune vedtatt å flytte de eldste barna  fra Klokkergården barnehage til Karlshus skole.

Publisert

- Vi ble oppmerksomme på vedtaket fra kommunen gjennom "prat i bygda". Planene om at noen av barna skal flyttes fra barnehage, har vært diskutert siden i høst. Men i møtene vi har vært på, har temaet vært om barnehagen skal kjøpe nye stavmiksere, sier oppgitte foreldre til Fredriksstad Blad (krever abonnement).

Årsaken til vedtaket er at det har vært økende press på barnehageplassene i Karlshus-området. Råde kommune har ifølge Fredriksstad Blad tidvis benyttet seg av midlertidige løsninger.

Permanent plassbehov

I forbindelse med hovedopptaket for et år siden erkjente kommunen at det hadde oppstått et permanent plassbehov. Politikerne bevilget tre millioner kroner til paviljonger/moduler til Klokkergården barnehage, men fikk i anbudsrunden ikke inn noe tilbud som var billig nok.

Dermed ble den gamle personalavdelingen på Karlshus skole vurdert som et alternativ. Tilrettelegging av skolebygget til en barnehageavdeling er beregnet til å koste en halv million kroner.

- Uten hensyn til barna

- Dette er et vedtak som kun er økonomisk motivert, uten hensyn til barna. En slik sak skal drøftes med de involverte, men verken FAU, Foreldrerådet, tillitsvalget for de ansatte eller SU er blitt spurt om å komme med innspill i saken, sier Monica Vinje som er leder av FAU Karlshus skole og leder av SU.

Foreldrene frykter at løsningen kan bli permanent.

- De eldste barna blir isolert fra de andre i "gullåret". De skulle være rollemodeller for de andre barna, i stedet blir femåringene aller yngst i en skolegård med over 370 eldre elever, sier Vinje til Fredriksstad Blad.

Beklager mangelfull info

Konstituert kommunalsjef i Råde kommune, Inger Kolstad, skriver i en e-post til Fredriksstad Blad at arbeidet med et alternativ til paviljongløsninger er gjennomført av en tverrfaglig gruppe i kommunen, og denne gruppen har gjort en konsekvensanalyse for å sikre et best mulig tilbud til barna. Hun beklager mangelen på informasjon underveis:

"Det er gitt noe informasjon til involverte parter gjennom formelle foraer, men vi ser at denne har vært mangelfull og ikke satt i system. Det beklager vi. Vi ønsker fremover et langt tettere samarbeid med dem som er berørt."

Powered by Labrador CMS