Populær stemme: Barnehagelærer Stian Pedersens kronikker om barn blir svært godt mottatt. Her er han på jobb, med to toåringer i Trollskogen barnehage.
Populær stemme: Barnehagelærer Stian Pedersens kronikker om barn blir svært godt mottatt. Her er han på jobb, med to toåringer i Trollskogen barnehage.

Han tok rollen som toåringenes advokat

Barnehagelæreren ble kjempepopulær etter innlegg om toåringenes behov i barnehagen.

Publisert Sist oppdatert

«Hei. Jeg er to år og jeg har akkurat startet på den lange reisen kalt livet. Jeg trenger deg. Du som er sammen med meg når mamma og pappa er på sine jobber.»

Slik åpner barnehagelærer Stian Pedersen sitt innlegg. Han er pedagogisk leder i Trollskogen barnehage — en ettavdelings barnehage i Rotsund i Troms.

Han er mildt sagt overrasket over hvor mange som har lest bønnen han skrev på vegne av toåringene. Siden han postet det som sitt første innlegg på bloggen sin, har det strømmet på med positive tilbakemeldinger — og flere enn 100 personer har ønsket å legge han til som venn på Facebook.

– Klokt skrevet

Her er noen av tilbakemeldingene han fikk da barnehage.no postet innlegget hans på Facebook:

Der traff du spikeren på hodet! Og jeg er, som fagarbeider med laaaaang fartstid og småbarnsmamma, helt enig! Det varmer i hjertet å lese at det finnes så mange der ute med akkurat det perspektivet! Fantastisk!

Wow! Må si du er virkelig god til å sette deg inn i et lite barns hverdagstanker. Bøyer meg i støvet! Skulle ønske alle tenkte slik som du. Thumbs up!

Med slike voksne skapes kvalitet i den viktigste læringen i barnehagen; barnets opplevelse av å ha integritet, respekt og likeverd. Noe å ta med seg videre!

Så fint og klokt skrevet. Dette er ting vi må minnes på i en travel barnehagehverdag.

– Det har vært utelukkende positive kommentarer. Det har vært veldig gøy, og jeg har trolig truffet en nerve med innlegget mitt, sier Pedersen.

Forstår, men blir ikke forstått

Etter at han var ferdig utdannet barnehagelærer fra Universitetet i Tromsø i 2008, jobbet han fem år som barnehagelærer og pedagogisk leder i Tromsø. Det siste året har han jobbet i Trollskogen barnehage.

– Hva motiverte deg til å skrive bønnen?

– Jeg har alltid sett at spesielt toåringene blir misforstått i hverdagen, og at de bærer på mye frustrasjon fordi de ikke blir forstått. De forstår veldig mye selv, og har stor begrepsforståelse, men klarer ikke å uttrykke det selv, sier Pedersen.

Kommentaren hans «En stille bønn fra en toåring» kan du lese HER.

Powered by Labrador CMS