Anne Lindboe ble mandag presentert for de ansatte som ny administrerende direktør i PBL. Foto: Mariell Tverrå Løkås
Anne Lindboe ble mandag presentert for de ansatte som ny administrerende direktør i PBL. Foto: Mariell Tverrå Løkås

Barneombud Anne Lindboe blir ny toppsjef i PBL

Barneombud Anne Lindboe (46) er ansatt som ny administrerende direktør i PBL (Private Barnehagers Landsforbund).

Publisert

Mandag 27. august overtar hun etter Arild M. Olsen, skriver PBL i en pressemelding.'

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang og ta fatt på oppgavene i PBL. Det blir utrolig spennende, og jeg ser frem til å jobbe for at alle barn skal få muligheten til å gå i en best mulig barnehage, sier Anne Lindboe i pressemeldingen.

Lindboe slutter i jobben som barneombud 25. juni, når den seks år lange åremålsperioden går ut. 

1.930 barnehager

PBL er en interesse- og arbeidsgiverorganisasjon med 1.930 medlemsbarnehager med om lag 30.000 ansatte og organiserer alle typer private barnehager.

PBLs styreleder Eirik Husby offentliggjorde ansettelsen av Lindboe under et allmøte for PBLs ansatte mandag formiddag.

– Styret er veldig glad for å kunne presentere Anne Lindboe som ny direktør i PBL. Anne har de riktige faglige og personlige egenskapene til å lede PBL i en spennende og viktig tid, både for organisasjonen og bransjen. Hun er en tydelig og dyktig leder, og vi er stolte over at hun valgte PBL, sier Eirik Husby i pressemeldingen.

– Fortsette å jobbe for barns beste

Lindboe er utdannet barnelege og har også jobbet som forsker. Hun har en MBA i økonomisk styring og ledelse fra Norges handelshøyskole. Siden juni 2012 har hun vært barneombud og jobbet for barns rettigheter på en rekke områder.  

– Anne Lindboe har jobbet for barns beste som barneombud og skal fortsette å jobbe til det beste for barna, nå som direktør i PBL. Hun kjenner barnehagesektoren, men vil samtidig komme inn med nye perspektiver og ideer. Det blir spennende for PBL og for sektoren, sier styreleder Eirik Husby.

Viktige erfaringer

Lindboe forteller hun vil ta med seg viktige erfaringer fra jobben som barneombud når hun blir ny sjef i interesseorganisasjonen for de private barnehagene.

– Gode barnehagen er utrolig viktig for barna. Vi skal ha barnehager med kompetente og trygge ansatte som ser hvert enkelt barn og deres behov. Spesielt må vi se de som har spesielle utfordringer og vi må ha gode systemer for å kunne gi dem det tilbudet de trenger, sier Lindboe.

Hun etterfølger Arild M. Olsen som var med på etableringen av PBL i 1993 og var styreleder frem til 1997. Siden har Olsen vært daglig leder og administrerende direktør i PBL i 21 år. Arild M. Olsen kommer etter sjefsbyttet til å fortsette å jobbe i PBL, men i en mer tilbaketrukket stilling.

Powered by Labrador CMS