Saken mot mannen i 40-årene er sendt til beramming i  Jæren tingrett.
Saken mot mannen i 40-årene er sendt til beramming i Jæren tingrett.

Barnehageansatt tiltalt for overgrep mot et av barna i barnehagen

En mann i 40-årene er nå tiltalt for overgrep av et barn i barnehagen han jobbet. 

Publisert

12. juni i fjor ble en mannlig ansatt i en barnehage på Jæren pågrepet og varetektsfengslet, mistenkt for overgrep mot et av barna i barnehagen. Mannen anket kjennelsen på stedet, men ble varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, og deretter løslatt.

Han er ikke tidligere domfelt.

Nå er det tatt ut tiltale mot mannen, ifølge NRK.

– Tiltalen bygger på anmeldelsen av mannen og en samlet vurdering av de bevis som er fremskaffet gjennom politiets etterforskning, sier statsadvokat Arvid Malde til NRK.

Sidestilles med voldtekt

Mannen i 40-årene er tiltalt for overtredelse på straffelovens paragraf 299 bokstav c. Der står det: Voldtekt av barn under 14 år: Med fengsel i inntil ti år straffes den som foretar kvalifisert seksuell handling med barn under 14 år.

Ifølge tiltalen skal det i etterforskningen blitt avdekket at mannen har skaffet seg tilgang til bilder som fremstiller seksuelle overgrep mot barn og/eller seksualiserer barn. Mannen er også tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 311. Strafferammen er på fengsel inntil tre år.

Saken startet med at et barn hadde reagert på handlinger som den barnehageansatte mannen skal ha gjort i barnehagen. Barnet fortalte om disse handlingene hjemme. Det var kommunen som gikk til politiet med saken.

Politiet etterforsker saken bredt. Det ble tatt beslag i en rekke datalagringsenheter, og politiet gjennomførte rettsmedisinske undersøkelser. I avhør nektet mannen for å ha utført de handlingene han er mistenkt for. 

Suspendert

Den barnehageansatte ble umiddelbart tatt ut av jobben etter pågripelsen.

NRK har vært i kontakt med kommunalsjefen i den aktuelle kommunen i Rogaland. Kommunalsjefen bekrefter at den tiltalte mannen er suspendert mens han venter på en rettskraftig dom.

Tor Inge Borgersen er tiltaltes forsvarer. Han har ikke besvart NRK henvendelser i dag. Advokat Janne Karin Rasmussen i advokatfirmaet Sekse, er fornærmedes bistandsadvokat. Hun ønsker ikke å kommentere saken, ifølge NRK.

Powered by Labrador CMS