Byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) er klar for å kjøpe to nye barnehageseksjoner fra private utbyggere, men vil imidlertid ikke si hvilke
Byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) er klar for å kjøpe to nye barnehageseksjoner fra private utbyggere, men vil imidlertid ikke si hvilke

Har satt av 137 millioner til å kjøpe to barnehageseksjoner – vil ikke si hvilke

Oslo kommune er klar til å kjøpe to barnehageseksjoner fra private utbyggere i år.

Publisert

«I revidert budsjett 2021 står det at Omsorgsbygg Oslo KF har fremforhandlet avtaler med private utbyggere i nybygg hvor det er innregulert barnehager. I 2021 planlegges det kjøp av to barnehageseksjoner. Det avsettes 137 mill i 2021 til kjøp av barnehager. Hvilke barnehager gjelder dette? »

Spørsmålet stilte Mehmet Kaan (H) til byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen i slutten av juni.

– Jeg kan ikke på nåværende tidspunkt informere om hvilke barnehageseksjoner det avsatte beløpet gjelder da dette vil kunne svekke Oslo kommunes posisjon i pågående forhandlinger. Når forhandlingene er over vil jeg kunne informere om hvilke barnehageseksjoner dette gjelder, skriver Inga Marte Thorkildsen (Sv), byråd for oppvekst og kunnskap, i sitt svar.

Barnehage.no har ved en rekke anledninger dekket Oslo kommunes oppkjøp av barnehageseksjoner. Senest i fjor vår, da kommunen valgte å bruke 65 millioner kroner på å kjøpe en barnehage fra Espira.

Inga Marte Thorkildsen uttalte til Nettavisen at oppkjøpene er en bevisst politisk endring, der målet er å sørge for at kommersielle krefter holdes utenfor barnehagesektoren.

- Med kommunal drift får vi mulighet til å ta sosiale hensyn og sørge for større blanding av barn, i stedet for at vi overlater til hver enkelt private barnehage å bestemme hvem de vil ta inn, uten mulighet til noen krav og føringer, sa Thorkildsen til Nettavisen.

Powered by Labrador CMS