Sarpsborg kommuner er i gang med et omfattende økonomisk tilsyn i de private barnehagene.
Sarpsborg kommuner er i gang med et omfattende økonomisk tilsyn i de private barnehagene.

Er i gang med omfattende økonomisk tilsyn i de private barnehagene

Sarpsborg kommune er i gang med omfattende økonomisk tilsyn i de private barnehagene.

Publisert

Det er allerede utført tilsyn i Soltun gårdsbarnehage, Hannestad barnehage og Kulås barnehage - uten at det ble avdekket noen lovbrudd i disse barnehagene, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Tilsynet omhandler barnehagelovens paragraf 14a, «Krav til bruk av offentlige tilskudd og foreldrebetaling til ikke kommunale-barnehager». 

Nå pågår et tilsyn hos Skogro barnehage på Borgenhaugen.

– Det er et tilsyn etter barnehagelovens paragraf 16 som omhandler kommunens ansvar for å drive tilsyn med virksomheter etter barnehageloven, forteller assisterende direktør oppvekst, Elisabeth Grønberg Langvik til avisen.

Tilsynet gjennomføres med ekstern bistand fra PricewaterhouseCoopers (PwC). 

– Tilsynet er igangsatt da det er kommunens ansvar å påse at barnehagene driver etter gjeldende regelverk, jamfør barnehagelovens paragrafer 14a og 16. Kommunen har hatt lite tradisjon for å gjennomføre akkurat dette økonomiske tilsynet da det er svært krevende. Dette er det første gang Sarpsborg gjør, og vi har derfor valgt ekstern bistand for å gjennomføre tilsynet. I og med at det er første gang Sarpsborg gjennomfører et slikt tilsyn ble det gjort et tilfeldig utvalg av barnehager denne første gangen – Skogro barnehage var en av disse, sier Langvik. 

Resultatet fra den så langt siste tilsynssaken er ventet før sommeren. 

Powered by Labrador CMS