I Arendal har politikerne bestemt at foreldrebetalingen i kommunale barnehager skal reduseres med 500 kroner. Bildet er fra Arendalsuka i 2016
I Arendal har politikerne bestemt at foreldrebetalingen i kommunale barnehager skal reduseres med 500 kroner. Bildet er fra Arendalsuka i 2016

I Arendal kan foreldre spare 500 kroner per måned med å velge kommunal barnehage

Posisjonen i Arendal kommune har sørget for redusert foreldrebetaling. Slik vil de fylle plassene.

Publisert Sist oppdatert

Da budsjettet for neste år ble banket gjennom i bystyret i Arendal, fikk posisjonen på plass en reduksjon i foreldrebetalingen i kommunale barnehager. Dermed blir en barnehageplass 500 kroner billigere i måneden, fra og med 1. februar.

– Det gjelder både for dem som allerede har plass og nye barn som søker seg inn fra høsten. Vi har plass til flere barn og ønsker å gjøre våre kommunale barnehager enda mer attraktive, lød meldingen fra gruppeleder Atle Svendal i Ap, da han gikk på talerstolen for å presentere posisjonspartienes endelige budsjettforslag, ifølge Agderposten.

Kun kommunale

Det er Ap, Sp, KrF, Venstre, Helsepartiet og Hovelista som sammen har kommet fram til budsjettet.

Ifølge tall fra UDIR har kommunen 12 kommunale barnehager og 46 private. BASIL-tallene for inneværende år er ikke klare, men ifølge 2019-tallene gikk det 539 barn i kommunale barnehager og 1.666 barn i private barnehager.

Kutt i barnehageprisen gjelder kun kommunale barnehager, mens private barnehager selv må finne rom i budsjettene sine for en eventuell tilsvarende reduksjon.

Barnehage.no har forsøkt å få en kommentar fra ordfører Robert Cornels Nordli (Ap). Han hadde ikke mulighet til å snakke med oss, fredag.

Attraktiv

Atle Svendal (Ap) sier til barnehage.no at kommunen tar grepet for å være attraktiv for barnefamilier. Både innflyttere og de som allerede befinner seg i kommunen.

- Vi har også god kapasitet i de kommunale barnehagene, så vi håper at dette kan bidra til at de fylles opp.

- Hva vil du si til foreldre som har barn i private barnehager, og som kanskje ikke får glede av en tilsvarende reduksjon?

- Det er opp til de private barnehagene hva de gjør. De kan gjøre det samme, det har vi ingen styring på, sier Svendal.

- Er det at kommunen reduserer maksprisen for sine barn likebehandling?

- Det har jeg svart på. Det er opp til de private å finne et svar på dette, om de vil gjøre noe lignende eller ikke. Det er noe de må vurdere. Vi ønsker som barnehageeier å fylle opp barnehagene våre. Det gir best økonomi for oss. Så er det også et godt tiltak for barnehagefamilier. Har man to barn sparer man 11.000 kroner i året, og det kan gjøre det attraktivt å bosette seg i kommunen. Likebehandling i dette spørsmålet må de private barnehagene gjøre noe med selv, de må velge om de vil ta ut utbytte eller redusere foreldreprisen, sier han.

I første omgang skal reduksjonen i foreldrebetalingen gjelde for ett år.

Powered by Labrador CMS