DEBATT

Nå er det de barnehageansatte som fortjener hyllest, mener barnehagelærer Eirik Wold Falla.
Nå er det de barnehageansatte som fortjener hyllest, mener barnehagelærer Eirik Wold Falla.

– Norge, hyll oss barnehageansatte!

Den pågående pandemien har satt lys på mange overarbeidede, undervurderte og ikke minst underbetalte yrker i dagens samfunn.

Publisert

Ansatte i helse- og skolevesenet har sammen med butikkansatte mottatt sin velfortjente hyllest for de viktige jobbene de gjør. I uke 17 er det vår tur.

Barnehagesektoren har fått to (TO) arbeidsdager på seg til å totalforandre sin praksis.

Men i intervjuene i etterkant da veilederen ble lagt frem, smilte våre representanter fra øre til øre i god barnehagestil, og gjentok uttalelsen som har blitt et slags mantra for vår sektor «Dette skal vi klare».

Ansatte i sektoren har jobbet døgnet rundt for å komme i mål. Ingen skal noen gang tro at dette var en «quick-fix». Her trengtes det en omstrukturering av hele barnehagens innhold. Mange arbeidstimer kommer nok til å bli lagt ned i løpet av helgen også. Men ja, «dette skal vi klare!».

Ansatte sitter nå og lurer på hvordan i all verden hverdagen skal se ut fra mandag av.

Ansatte sitter nå og lurer på hvordan i all verden hverdagen skal se ut fra mandag av.

Mange ubesvarte spørsmål som vi bare må finne ut av etter hvert. Men det er slike ting vi er så himla gode på. Vi tar det som blir gitt oss og lager gull av det. Trange budsjetter, nye normer og regler. Vi jobber i det skjulte, smiler på TV og fikser det som må fikses. Men hvis samfunnet nå vil, synes jeg vi skal forandre vår egen praksis litt.

Vi bør ta imot all den rosen vi kan få nå. Fra regjeringen, fra nære og kjære og ikke minst fra brukerne av barnehagen, som nå faktisk savner oss. Ikke dra på skuldrene og si det vi alltid sier, «det skulle bare mangle». Nei, strekk armene høyt opp i luften og ta imot all den rosen du fortjener.

Vi jobber i barnehage. Norge, hyll oss!

Powered by Labrador CMS