Lørdag mottok politiet i Finnmark en bekymringsmelding rettet mot en mannlig ansatt i en barnehage i Øst-Finnmark.
Lørdag mottok politiet i Finnmark en bekymringsmelding rettet mot en mannlig ansatt i en barnehage i Øst-Finnmark.

Mistenkt barnehageansatt løslatt - ilagt besøksforbud og meldeplikt

En mannlig ansatt i en barnehage i Øst-Finnmark ble pågrepet søndag, mistenkt for å ha foretatt en seksuell handling mot barn. Tirsdag ble han løslatt.

Publisert

Mannen som mistenkes for seksuell handling mot barn, ble løslatt tirsdag, skriver iFinnmark. Mannen har i politiavhør ikke erkjent straffskyld.

Lørdag mottok politiet i Finnmark en bekymringsmelding rettet mot en mannlig ansatt i en barnehage i Øst-Finnmark. Det ble opprettet undersøkelsessak, og politiet igangsatte umiddelbart etterforskning. Søndag kveld ble en mann pågrepet, mistenkt for overtredelse av straffelovens paragraf 297, for å ha foretatt en seksuell handling mot barn. Siktelsen omfatter seksuell handling mot flere barn, men politiet vil ikke gå inn på hvor mange barn det er snakk om, skriver NTB.

Så langt har politiet avhørt 12 vitner. Videre vil politiet gjennomføre tilrettelagte avhør av fornærmede barn i de kommende dagene, for å avdekke om det har skjedd straffbare forhold, ifølge iFinnmark.

– Politiet anser ikke faren for bevisforspillelse å være til stede, og den siktede vil bli løslatt mot meldeplikt. Han vil ikke oppholde seg i kommunen hvor forholdene skal ha skjedd, skriver politiet i en pressemelding.

Mannen er også ilagt besøksforbud overfor å oppsøke barnehagen, ansatte, foreldre og barn knyttet til den aktuelle barnehagen.

– Det er en overenskomst og en anbefaling fra oss. Akkurat nå oppholder han seg i en annen kommune, sier etterforskningsleder Torstein Pettersen i Finnmark politidistrikt til avisen.

Politiet understreker at mannen fremdeles er siktet for seksuelle handlinger. Hvor mange barn som kan ha blitt utsatt for seksuell handling, vil politiet foreløpig ikke gå ut med. Det er tatt beslag i data og elektronisk utstyr som nå gjennomgås.

På spørsmål om siktede har vært i politiets søkelys tidligere for uønsket kontakt rettet mot barn, svarer Pettersen: 

– Det er informasjon vi ikke ønsker å gå ut med akkurat nå.

Siktedes forsvarer vil ikke uttale seg om saken på nåværende tidspunkt. 

Powered by Labrador CMS