I Finnmark har politiet startet etterforskning av en mannlig barnehageansatt som er mistenkt for seksuell handling mot flere barn.
I Finnmark har politiet startet etterforskning av en mannlig barnehageansatt som er mistenkt for seksuell handling mot flere barn. (Skjermbilde: GoogleMaps)

Barnehageansatt pågrepet etter mistanke om seksuell handling mot barn

Søndag ble en barnehageansatt pågrepet.

Det var lørdag at politiet i Finnmark mottok en bekymringsmelding rettet mot en mannlig ansatt i en barnehage i Øst-Finnmark. Det ble opprettet en undersøkelsessak, og politiet igangsatte umiddelbart en etterforskning.

Søndag kveld ble en mann pågrepet, mistenkt for overtredelse av straffelovens §297, for å ha foretatt en seksuell handling mot barn. Siktelsen omfatter seksuell handling mot flere barn, men politiet vil ikke gå inn på hvor mange barn det er snakk om, skriver NTB.

– Mannen erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, sier Torstein Pettersen, politioverbetjent og leder for avsnitt for taktisk etterforskning i Finnmark politidistrikt, til NTB.

Kommuneledelsen i den aktuelle kommunen er varslet.

– Vi prøver nå å håndtere en forferdelig tung sak, på best mulig måte, sier ordføreren i den aktuelle kommunen til iFinnmark.no

Ordføreren opplyser om at den aktuelle barnehagen åpner som normalt mandag morgen.

Debatt

Til toppen