Kronikken fra Trine Mæsel ble den klart meste leste saken vår i mai.

Skildringen fra «Løvebakken barnehage» ble mest lest i mai - se hele lista

– Bemanningsnormen som kom i høst førte ikke til det store løftet barnehagene så sårt hadde behøvd, skrev barnehageopprører og pedagogisk leder Trine Mæsel. Hennes beskrivelse av «en helt vanlig dag i Løvebakken barnehage» ble den klart mest leste artikkelen på våre hjemmesider i mai.

Publisert

«Jeg ser det er 15 barn igjen i dag også. Vil du jeg skal gå litt lenger?» «Neida,» sier jeg. «Jeg tar med ungene ut; det er enklere å ha alle ute alene enn inne. Vi klarer oss vi!»

Borte ved lekehytta skjer det ett eller annet mellom Trond og Sylvi. De to har strevd mye med samspillet dem imellom i det siste. På vei dit blir Jan hentet av besteforeldrene.

– Bemanningsnormen som kom i høst førte ikke til det store løftet barnehagene så sårt hadde behøvd, skrev barnehageopprører og pedagogisk leder Trine Mæsel. Hennes beskrivelse av «en helt vanlig dag i Løvebakken barnehage» ble den klart mest leste artikkelen på våre hjemmesider i mai. 

I tiden med de minste, er alt på deres premisser. Det medfører at vi leverer i barnehagen for å tenke på oss selv. Det stjeler tid med barna, skrev forfatter, lektor og firebarnsmor Inger-Lise Køltzow i en kronikk i juli i fjor. Saken fikk nytt liv i mai, og ble den andre mest leste saken i mai. 

Denne våren har barnehage.no publisert en rekke kronikker fra barnehagelærerstudenter landet over. Eli Tufteland studerer ved OsloMet, og delte en tekst om barnehagelærernes  etiske ansvar i forhold til lek, læring og danning - og ved å gripe inn og verne barn mot krenkelser, og hvordan hun opplevde at det blir praktisert i barnehagen. 

Håvard Tjoras sak om skolestart er nok en klassiker, og ble den fjerde mest leste saken sist måned: 

Nok en kronikk fra en barnehagelærerstudent, Annie Dang fra OsloMet, ble nummer fem på lista: 

Enda en hjerteskjærende kronikk fra arkivet ble godt lest i mai: 

Mitt håp er at dere ser disse barna. At dere ikke er redde for å se alt det som vi synes er vanskelig å tro at kan være sant. For vi ønsker å tro at alle foreldre elsker og ønsker det beste for barna sine. Men, noen ganger er det ikke nok å elske. Når barnet ikke føler seg elsket. Men heller krenket og uønsket.

Hvordan det oppleves å være blant de stille foreldrene i barnehagen er en problemstilling det ikke skrives mye om. Kronikken fra en av dem ble den sjuende mest leste saken på barnehage.no i mai: 

– Det at man er greie med foreldrene kan føre til at man svikter barna. Man må tåle at man noen ganger kan ta feil. Man må tørre å tenke tanken rett ut: at det kan være barn i min barnehage som er utsatt, sier psykologspesialist Anja Høye Rogde.

Saken ble den åttende mest leste vå våre nettsider i mai. 

«Hva har skjedd? Hvorfor så ikke jeg at det var så galt? Kunne jeg gjort noe før? Og jeg kaller meg selv barnehageansatt? Tankene bare suste forbi der jeg satt på en stol og kjente en tåre trille.» Den sterke historien til den ansatte som ble bedt om å påta seg en stor oppgave da barnevernet flyttet ett av barna i barnehagen ut av hjemmet kom på niendeplass over våre mest leste saker i mai. 

Til slutt: Hva gjør du når barnet begynner å hyle i butikken, eller nekter å ta på seg klærne når det hentes i barnehagen?  Rådene om grensesetting fra familieterapeut og pedagogisk leder Ida Angelsen kom også på lista over våre mest leste saker i mai. 

Powered by Labrador CMS