DEBATT

Den gode nærheten mellom barn og voksen i barnehagen.
Den gode nærheten mellom barn og voksen i barnehagen.

Verdens beste jobb: – Hei, sier jeg. Så tar hun hånden min

Jenta på to år har observert Stine på avstand lenge. I løpet av få sekunder er tilliten absolutt.

Publisert Sist oppdatert

Jeg er barne- og ungdomsarbeider. Jeg fikk meg jobb og begynte i en barnehage 1.februar, altså midt i et barnehageår. Jeg begynte i barnehage igjen etter å ha vært borte fra barnehagen i tre år.

Jeg hadde tidligere jobbet som vikar i fem år på forskjellige avdelinger. Jeg begynte på en avdeling med tre- og fireåringer. Rett ved siden av har vi en avdeling med to- og treåringer.

Der går ei jente på litt over to år. Ei veldig tøff jente, men som samtidig kan være litt forsiktig. Det er ikke hvem som helst hun henvender seg til. Vi har ikke møtt hverandre før. Jeg føler at hun trekker seg litt unna. Hun bare står og vurderer, observerer og ser på meg på litt avstand. Sånn er det en god stund.

En måned etter at jeg har begynt i jobben, har begge avdelingene utetid sammen på formiddagen. Jeg står og ser på at noen barn sitter i sandkassa.

Noen lager kaker med lys og pynt. Jeg tror jammen med at noen har bursdag!  Andre kjører biler og lager bane i sanden. Den dagen kommer denne jenta bort til meg.

– Hei, sier jeg.

Hun tar meg i hånden. Og der står vi sammen ei stund – hånd i hånd – bare vi to. Før hun drar meg med seg for å vise meg noe. Den følelsen! Tillitserklæring!

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Øyeblikket er kort, men tillitserklæringen hun gir meg betyr så veldig mye. Det er disse små menneskene vi er her for. Jeg vil at de skal stole på meg, føle at de kan komme til meg uansett hva det er, og føle seg trygg.

Har du et øyeblikk du ønsker å dele? Send e-post til red@barnehage.no.

Powered by Labrador CMS