Silje Juliana Alvheim er tjenesteleder ved Valle Hovin Idrettsbarnehage, og står bak ideen om et mattilbud til familiene
Silje Juliana Alvheim er tjenesteleder ved Valle Hovin Idrettsbarnehage, og står bak ideen om et mattilbud til familiene

Gir foreldrene tilbud om mat

Mens noen barnehager kutter ut matservering, går Valle Hovin Idrettsbarnehage og Gaustadsnippen barnehage motsatt vei. De tilbyr mat til foreldrene.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er noe vi har tenkt på veldig lenge.

Det sier Silje Juliana Alvheim. Hun er tjenesteleder ved Valle Hovin Idrettsbarnehage. Lenge har det bare vært med tanken. Men nå har de endelig kunnet lansere mattilbudet til foreldrene.

– Vi ønsker å skape mer tid for småbarnsfamiliene, slik at de igjen får mer tid til hverandre. Og dette med tid henger sammen med psykisk helse. Det er noe vi jobber godt med i barnehagen – og for å kunne omfavne mer av dagen til barnet ser vi på dette som et godt tiltak.

Den siste uken har barnehage.no rettet søkelyset på mat i barnehagen. Vår undersøkelse blant landets barnehagestyrere viser at det er ulik praksis mellom barnehagene på om de serverer mat til barna. Nesten to av ti barnehagestyrere i vår undersøkelse svarer at de ikke serverer mat i barnehagen i dag. Men i de to Ulna-barnehagene, Valle Hovin Idrettsbarnehage og Gaustadsnippen barnehage, har de tatt matservering et hakk videre, og nå tilbyr de middag til til foreldre.

Ikke ekstraarbeid

Det er sammen med underselskapet til Barnehagematen, Godt og Enkelt, at de nå har startet middagskonseptet til familiene. Kort fortalt bestiller foreldrene mat via nett, og plukker den opp i barnehagen – når de henter barna.

Og bare for å ha det sagt, først som sist: De ansatte i barnehagen har ikke noe med matserveringen å gjøre.

– Dette er noe som skal gå av seg selv. Det blir ikke noe ekstra arbeid for oss i barnehagen. Cateringfirmaet har kommet med eget kjøleskap som er plassert ved inngangen hvor familiene finner det de har bestilt – og de leverer bestillingene de får direkte fra foreldrene via en nettløsning, sier Alvheim.

Hildegard Wilsgård er godt fornøyd med tilbudet til barnehagen.
Hildegard Wilsgård er godt fornøyd med tilbudet til barnehagen.

Supert tilbud

– Det var en veldig bra idé. Det sier Hildegard Wilsgård. Hun og familien har prøvd middagstilbudet til barnehagen.

– Det er et veldig bra tilbud for oss. Vi har nå prøvd et par måltider, og det er veldig enkelt. Det er et supert tilbud for oss som har litt hektiske dager, sier hun.

Hun er ikke den eneste som er fornøyd. Ifølge Alvheim er dette et tilbud som er godt mottatt blant foreldrene.

– Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra foreldre. De setter tydeligvis pris på det.

Powered by Labrador CMS