Sola kommune vil lønne barnehagelærere med mastergrad bedre.
Sola kommune vil lønne barnehagelærere med mastergrad bedre.

Her får barnehagelærere med master lektorlønn

Utdanningsforbundet landet avtale med Sola kommune. – Utdanning skal lønne seg.

Publisert

Det gir barnehagelærere med mastergrad et betydelig lønnsløft, ifølge Solabladet (krever abonnement.)

Hittil har ikke barnehageansatte i kommunen fått lønnstillegg for utdanning verdt mer enn 60 studiepoeng. Dermed har videreutdannede barnehagelærere hatt bedre utbytte av å krysse kommunegrensen.

– I Sandnes har videreutdannede barnehagelærere fått lønnstillegg i flere år. Det betyr at barnehagelærere med mastergrad har vært en ti minutters kjøretur unna å få uttelling for utdannelsen sin, sier Sara Sanne Opdahl, leder av Utdanningsforbundet Sola - som har forhandlet frem den nye avtalen med kommunen.

Sammen med hovedtillitsvalgt for barnehagene i kommunen, Siri Skjæveland Mæland, forteller hun at å innføre konkurransedyktige lønnsbetingelser for barnehagelærere med mastergrad er et viktig tiltak for å unngå at verdifull kompetanse går tapt.

– Nå sender kommunen ut et viktig signal om at høy utdannelse verdsettes i barnehagene også. Gode lønnsbetingelser vil være et viktig middel for å løse de rekrutteringsutfordringene vi har i barnehagene i Sola. Nå håper vi på å beholde kompetansen i kommunen i tiden fremover.

Ifølge en rapport ført i pennen av Olav Kasin og Lars Gulbrandsen ved Oslomet, på oppdrag fra Utdanningsforbundet, får to av tre barnehageansatte med masterutdanning ekstra lønn.

Svært mange av de som ikke får lønnstillegg jobber i en kommunal barnehage - mens nesten samtlige ansatt i store private kjeder får. Det vanligste tillegget er 20 000 kroner i året, men lønnsøkningen varierer fra mindre enn 15 000 kroner til over 45 000 kroner.Powered by Labrador CMS