Under en pressekonferanse i dag orienterte byrådsleder Roger Valhammer om nye strenge smitteverntiltak i kommunen de neste to ukene.
Under en pressekonferanse i dag orienterte byrådsleder Roger Valhammer om nye strenge smitteverntiltak i kommunen de neste to ukene.

Sju barnehager i Bergen rammet av korona - 200 barn i karantene

Den siste tiden er det påvist smitte hos personer tilknyttet tre kommunale og fire private barnehager i Bergen. Over 200 barn er i karantene.

Publisert

Det kommer fram i en sak i Bergens Tidende (krever abonnement).

Under en pressekonferanse i dag orienterte byrådsleder Roger Valhammer (Ap) om en lang rekke nye og strenge smitteverntiltak i Bergen - på bakgrunn av stigende smittetall. Tiltakene innføres på grunn av smittesituasjonen i Bergen. Mye av smitten skjer i private sammenkomster. Det er også en betydelig økning i aldersgruppen 13 til 19 år, men også blant yngre barn. Tiltakene må derfor målrettes mot barn og unge, opplyser Bergen kommune på sine hjemmesider.

De nye strengere tiltakene i Bergen innføres midnatt og skal vare i to uker. De innebærer blant annet stans av alle innendørs idretts- og fritidsaktiviteter for alle under 20 år, samt rødt nivå på skoler og barnehager hvor det er pågående utbrudd.

Før helgen ble det kjent at det har oppstått smitte ved i alt 19 skoler i Bergen. Nå har også smitten nådd i alt tre kommunale og fire private barnehager i Bergen, noe som innebærer at over 200 barn er i karantene.

– Det betyr at enten barn eller ansatte i barnehagen, eller personer med en relasjon, som foreldre eller for eksempel skolebarn, har fått påvist smitte, sier Mimi Bjerkestrand, direktør for etat for barnehage i Bergen kommune, til Bergens Tidende.

Søndag ble det testet 1492 personer i Bergen, og i dag ble det rapportert om 34 nye smittetilfeller.

Powered by Labrador CMS