Byrådet i Oslo gjør lettelser i koronatiltakene. Her er byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap) ved en tidligere anledning.
Byrådet i Oslo gjør lettelser i koronatiltakene. Her er byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap) ved en tidligere anledning.

Oslo-barnehagene tilbake på gult nivå fra og med onsdag

Byrådet har besluttet å gjøre lettelser i koronatiltakene i Oslo fra onsdag 3. februar. Barnehager, barneskoler og ungdomsskoler tas til gult nivå.

Publisert

Det melder Oslo kommune i en pressemelding.

– Oslo har halvert antall smittetilfeller siden første uke i januar, og med unntak av juleferien har vi ikke hatt lavere smittetall siden oktober. Lave smittetall, i kombinasjon med at det har kommet strengere tiltak mot importsmitte, åpner for lettelser i koronatiltakene i Oslo, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i pressemeldingen.

Oslo har vært sosialt nedstengt siden 9. november, og på grunn av utbrudd av muterte varianter av viruset har det siden 23. januar også vært nasjonale tiltak i Oslo-regionen.

– De muterte variantene av koronaviruset skaper usikkerhet, og gjør at befolkningen må være forberedt på at tiltaksnivåene kan svinge noe fremover. Likevel kan vi ikke videreføre så strenge tiltak som vi har hatt i Oslo den siste uken bare for å være på den sikre siden. Oppgaven fremover blir å holde smittetallene nede samtidig som vi gradvis og kontrollert åpner opp byen vår igjen. Smittetallene og kunnskapen om det muterte viruset avgjør hvor fort det vil gå, sier Johansen.

Powered by Labrador CMS