Direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie på en pressekonferansen på Statsministerens kontor 12. mars i fjor. I går kveld var det ny pressekonferanse, der det ble varslet om nye strenge tiltak i flere kommuner på Østlandet.

Barnehager i flere kommuner starter uka på rødt nivå

Nytt smitteutbrudd berører barnehager i flere kommuner. Flere av kommunene har besluttet å holde barnehagene stengt i dag og i morgen.

Publisert Sist oppdatert

Søndag kveld presenterte helseminister Bent Høie nye smitteverntiltak for flere Østfold-kommuner som følge av et utbrudd med den britiske virusvarianten, som regnes som vesentlig mer smittsom.

Høie opplyste at Sarpsborg, Halden, Moss og Våler inkluderes i ring 1, som skal omfattes av det strengeste tiltaksnivået, som tilsvarer tiltaksnivået i Oslo og Nordre Follo. Tiltakene ble iverksatt fra midnatt, og varer i første omgang fram til 10. februar.

Det innebærer blant annet av barnehagene i disse kommunene går over på rødt nivå.

Sarpsborg kommune melder at barnehagene i kommunen holdes stengt mandag 1.2 og tirsdag 2.2. Det skal holdes åpent for barn av foresatte hvor minst en har et samfunnskritisk yrke - og for sårbare og utsatte barn innenfor normal åpningstid. Den samme beskjeden har gått ut til innbyggerne i Halden kommune.

Videre opplyses det at Fredrikstad, Hvaler, Indre Østfold, Skiptvet, Rakkestad, Råde og Marker inkluderes i ring 2, og omfattes av det nest strengeste tiltaksnivået fram til 10. februar. Barnehagene i disse kommunen skal fremdeles være på gult nivå.

Powered by Labrador CMS