Terje Johansen er pedagogisk medarbeider i Norlandia Sten-Tærud kulturbarnehage. Nå inviterer han til nasjonal barnehagemarkering sammen med PBL - her ved administrerende direktør Anne Lindboe.
Terje Johansen er pedagogisk medarbeider i Norlandia Sten-Tærud kulturbarnehage. Nå inviterer han til nasjonal barnehagemarkering sammen med PBL - her ved administrerende direktør Anne Lindboe.

Snart ett år siden barnehagene stengte - det skal de markere

I snart et år har Terje Johansen sendt hjerter og omtanke til de som trenger det mest: Koronarammede barnehager.

Publisert

På årsdagen for nedstengingen vil han sende en massiv bølge av kjærlighet og anerkjennelse til samtlige barnehageansatte i landet. Nå tar han initiativ til en storstilt, nasjonal barnehagemarkering – ett år etter nedstengingen – og i samarbeid med PBL. Under mottoet «Å bry seg er også smittsomt» inviteres alle landets barnehager til å delta, kommer det fram i en pressemelding fra PBL (Private barnehagers landsforbund).

Til daglig er Terje Johansen pedagogisk medarbeider i Norlandia Sten-Tærud kulturbarnehage. Samtidig har han de siste månedene brukt rundt tre timer om dagen på å skaffe seg oversikt over smittetilfeller ute i barnehagene – og dele oversikten og hjerter på Facebook-siden Barnehagehelter. Den har i skrivende stund over ni tusen medlemmer.

Positiv pandemi

Sammen med PBL håper han nå å sette i gang en ny og positiv «pandemi». Den skal handle om omsorg og om å bry seg om hverandre – slik barnehagene og de ansatte har gjort i enda større grad i løpet av det siste året som har gått.

Allerede har godt over 500 barnehager landet rundt rapportert at de ønsker å delta på markeringen 12. mars, ifølge PBL - som understreker at alle kommunale og private barnehager over hele landet oppfordres til å delta.

Slik ser logoen til markeringen ut.
Slik ser logoen til markeringen ut.

– Jeg håper denne markeringen vil bidra til å sette søkelyset på den viktige jobben vi gjør og det samholdet jeg føler vi har vist gjennom pandemien som vi står i, sier Johansen.

Markeringen skjer på dagen ett år etter nedstengingen av både barnehager, skoler, organisert idrett og en rekke andre deler av samfunnet. Målet er å gi fortjent anerkjennelse til ansatte og ledere i hele Barnehage-Norge.

– Jeg synes logoen som er laget til denne markeringen er fantastisk flott og at den på en veldig fin måte symboliserer det samholdet og den omsorgen som jeg opplever i hele barnehagesektoren i denne spesielle tiden.

– Barnehagene og de ansatte har vært helt avgjørende for at både barna og landet som helhet har kommet så bra ut av det siste året som vi tross alt har gjort. Det har vært et krevende år, men evnen til omsorg har vunnet over utfordringene. Det gjelder både i helsevesenet og andre deler av samfunnet, men i aller høyeste grad også i barnehagene, sier administrerende direktør Anne Lindboe i PBL.

– Ikke la det være tvil om at det både har vært og er mange slitne kolleger der ute. Likevel føler jeg at vi er en utrolig fin gjeng. Når vi går inn porten, er smilet på plass, og det oser omsorg for absolutt alle barn, sier Terje Johansen.

Markeringene ute i barnehagene vil foregå på ulikt vis, og selvsagt i tråd med gjeldende smittevernregler, opplyses det i pressemeldingen.

Her kan du lese mer om markeringen.

Powered by Labrador CMS