Kommune overtar barnehage med milliongjeld

Rælingen kommune overtar driften av Smedstadtoppen barnehage fra 1. januar 2019, melder Romerikes Blad. (Krever innlogging)

– Bakgrunnen er økonomiske utfordringer som styret har avdekket det siste driftsåret. Generalforsamlingen i barnehagen har vedtatt at kommunen skulle overta driften, sier styreleder i Smestadtoppen barnehage i Rælingen, Morten Brurud til avisen. Han vil ikke gå i detaljer på hva som er årsaken til de økonomiske utfordringene, men sier at disse utfordringene gjør det vanskelig å drive videre slik situasjonen er.

Barnehagen er i dag et samvirkeforetak, og eies av foreldrene i fellesskap.

Ifølge Burud vurderte generalforsmalingen i barnehagen ulike løsninger, og ble enstemmig enige om at overdragelse til kommunen var det beste.

Barnehagen har 24 ansatte og i underkant av 90 barn. De ansatte beholder jobbene sine, men får en annen tariffavtale. Barna får beholde barnehageplassen, skriver Romerikes Blad.

Barnehagen har flere millioner kroner i gjeld.

– Vi overtar barnehagens gjeld og forpliktelser. Vi betaler kun gjelda og for kommunen blir dette rimelig billig, sier rådmann Eivind Glemmestad til avisa.

Kostnaden for å overta blir rundt 4,4 millioner kroner. Kostnadene ved overtakelsen skal finansieres av lån, ifølge Romerikes Blad.

Powered by Labrador CMS