Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) sitt departement har overtatt behandlingen av kommunens klage.
Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) sitt departement har overtatt behandlingen av kommunens klage.

Statsforvalter ville stoppe barnehage. Så grep høyere makter inn

Kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) overprøver statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland.

Publisert

Solbakken barnehage i Skotselv har så dårlig inneklima at deler av den ikke kan brukes. En avdeling har derfor hatt tilhold i et tilfluktsrom på Skotselv skole, skriver Drammens Tidende (krever innlogging).

Barnehageeier Øvre Eiker kommune vegrer seg for å utbedre barnehagen, fordi den ligger i et kvikkleireområde. I stedet ønsker kommunen å flytte barnehagen til en nedlagt bibelskole en drøy kilometer unna.

Innsigelse på tampen

Planen var å flytte til nye lokaler i høst, og 30 millioner kroner ble satt av til formålet. Men i siste liten har Statsforvalteren i Oslo og Viken stanset flyttingen, forklarer DT.

Innsigelsen som kom i juni, er begrunnet med at barnehagen er i strid med føringer for reduksjon av bilbruk og at det er risiko for støv fra landbruket.

Den har vakt sterke reaksjoner lokalt.

Foreldreutvalgets leder Mikal Lorentzen har gjort det klart at foreldrene ikke ser noen problemer med at barnehagen er omgitt av kornåkere.

Kommunen har også klaget på innsigelsen.

Ordfører Knut Kvale (Sp) er så oppgitt over innblandingen at han har bedt om hjelp fra høyere hold.

– Ikke et problem

Torsdag kom kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) på besøk til barnehagen.

– I dag har jeg sendt brev til Statsforvalteren om at vi i departementet overtar denne saken. Det betyr at det ikke er Statsforvalteren som behandler saken. Jeg er opptatt av å gjøre det raskt, sa han ifølge DT.

Gjelsvik kunne ikke love å omgjøre vedtaket, men gikk langt i å antyde overfor lokalavisen:

– Jeg kan ikke behandle saken i dette møtet, men det jeg kan si at det å anlegge en barnehage ved en åker er ikke et problem. Det ser heller ikke ut som det er så mye trafikk her.

DT har bedt Statsforvalteren kommentere saken. Statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland ønsker ikke å kommentere saken fordi den ikke lenger ligger hos dem.

Powered by Labrador CMS