Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Barnehagelærerutdanningen øker fra i fjor

– Denne økningen viser at mange nå er spesielt opptatt av de aller minste barna, sier kunnskapsministeren.

Publisert Sist oppdatert

Tall fra Samordna opptak viser at flere vil bli barnehagelærer.

Det er i år sendt ut tilbud om studieplass ved barnehagelærerutdanningen til 3 742 søkere. Det er rundt 300 flere tilbud enn i fjor, og en økning på 8,9 prosent.

– Denne økningen viser at mange nå er spesielt opptatt av de aller minste barna. Dette er viktig i regjeringens strategi for å styrke kvaliteten i barnehagene. Gode lærere både i skolen og i barnehagen er avgjørende for at vi skal lykkes med å skape trygge rammer for barn og unge, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en pressemelding.

Rekordmange vil ta høyere utdanning

I år er det flere søkere til høyere utdanning enn noen gang tidligere. Ifølge tall fra Samordna opptak har over 131 000 søkt høyere utdanning i år.

Samordna opptak har i alt sendt ut 91 173 tilbud om studieplass ved universiteter og høyskoler. Det er 2 789 flere tilbud enn i fjor, en økning på 3,1 prosent. Seks av ti kvalifiserte søkere har fått oppfylt sitt førstevalg.

Ledige studieplasser

Foreløpig står om lag 20 700 kvalifiserte søkere uten studieplass. Det er rundt 3 500 flere enn i fjor. Erfaringer fra tidligere år viser at mange av de kvalifiserte søkerne som ikke har fått plass i denne omgang kan få tilbud om plass etter hvert, men kanskje på et annet studiested enn der de opprinnelig har søkt.

Interesserte kan allerede nå orientere seg om hvilke tilbud som finnes på Samordna opptaks nettportal: «Ledige studieplasser». Nettportalen åpner for søkning onsdag 20. juli klokken 09.00.

– Jeg oppfordrer søkere som ikke har fått et studietilbud, til å sjekke nettportalen til Samordna opptak. Der vil det også i år være mange spennende tilbud. Det gjelder å være tidlig ute ettersom det er førstemann til mølla som gjelder, sier Røe Isaksen.

Powered by Labrador CMS