Johansen vil ha prisgrense på matpenger

Nesten 50 private Oslo-barnehager krever minst 500 kroner i matpenger i måneden. Aller mest betaler foreldrene som har barn i Månestråle barnehage på Frogner. Her betaler foreldrene om lag 1.100 kroner hver måned i matpenger for at tre kokker skal lage mat til barna, skriver Klassekampen.

De kommunale barnehagene i Oslo har en fast matpris på 170 kroner i måneden. I de private barnehagene er snittprisen 315 kroner. Matpengene kommer i tillegg til prisen for en barnehageplass.

–  Offentlige tjenester skal ikke bidra til klasseskiller, de skal utjevne dem, sier byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), til Klassekampen.

Han utfordrer kunnskapsminister Jan Tore Sanner til enten å sette en makspris for mat eller la kommunene gjøre det selv.

På spørsmål fra avisa om det er et mål at ikke folk ekskluderes fra noen barnehager på grunn av økonomi, peker Høyres barnehagepolitiske talsperson Mathilde Tybring-Gjedde på at regjeringen har innført gratis kjernetid for to-, tre-, fire-, og femåringer fra lavinntekstshusholdninger for å sikre at alle har råd til barnehage.

«Utover dette forventer jeg at både kommunale og private barnehager har god dialog med foreldrene om kostpris slik at alle kan delta,» skriver hun i en epost til avisa.

Powered by Labrador CMS