Et barn har blitt smittet av svineinfluensa i Rustadskogen barnehage i Ås.
Et barn har blitt smittet av svineinfluensa i Rustadskogen barnehage i Ås.

Barnehage rammet av svineinfluensa

Det er blitt påvist svineinfluensa i en barnehage i Ås i Akershus . Barnehagen er ikke stengt, men kommuneoverlegen ber voksne og barn om å være ekstra renslige.

Publisert

Det er registrert ett tilfelle av svineinfluensa i Rustadskogen barnehage i Ås, skriver Ås Avis (krever innlogging.)

– Barn i barnehage er tett på hverandre og blir fort smittet av forskjellige sykdommer. Når det er påvist svineinfluensa hos et barn oppfordrer jeg til ekstra fokus på hygiene. Spesielt viktig er det å vaske hendene godt, både for voksne og barn. Barna har ingen egen forstand til forebygge smitte. De putter for eksempel alt mulig i munnen. Så personalet bør passe på at leker blir vasket, sier kommuneoverlege Sidsel Storhaug til Ås Avis, men legger til at barnehagen kan holde åpent som normalt. 

Ikke aktuelt å stenge

Avisen har vært i kontakt med foreldre som er bekymret, men ifølge daglig leder Jeanette Schou er det ikke aktuelt å stenge barnehagen. 

– Dette dreier seg om et tilfelle, hos et barn som har vært lenge borte fra barnehagen. På det nåværende tidspunkt er vi ikke redde for at dette dreier seg om flere barn. 

Hun sier videre at de ansatte følger rådene de får fra kommunelegen, og er ekstra påpasselige med hygienen. 

– Det er svært viktig at syke barn ikke sendes for tidlig tilbake til barnehagen, slik at de smitter andre. Dette er de samme tiltakene som vi har hver gang det er tilfelle av influensa eller omgangssyke, sier hun videre.

Informasjon ved smitte

I informasjonsbrevet fra kommuneoverlegen til foreldrene gis det følgende råd:

1) Det er først og fremst viktig at dere foreldre er oppmerksom på dette i tilfelle deres barn skulle få symptomer med feber og hoste.

2) Hvis dette skjer og allmenntilstanden til barnet er dårlig, må dere oppsøke lege, og gjøre oppmerksom på at det er smitte med RS-virus og Svineinfluensa i den barnehagen barnet går i.

3) Barnehagen vil være ekstra nøye med håndhygienen i denne tiden og det ber jeg dere foreldre være også. Dette for å prøve å forebygge at deres barn blir smittet.

Powered by Labrador CMS