Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) lover et kvalitetsløft i barnehagene.
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) lover et kvalitetsløft i barnehagene.

Ny rammeplan skal være mer tydelig

Ikke alle barn får den oppfølgingen de trenger, mener departementet. Nå vil kunnskapsministeren gjøre det enklere for foreldre å vite hva de kan forvente av barnehagen.

Publisert Sist oppdatert

Mandag 24. april legger kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) fram den nye rammeplanen for barnehagene.

I en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet heter det at den nye rammeplanen skal styrke arbeidet i barnehager, og sikre alle barn et godt tilbud uansett hvor i landet de bor.

 Les også: Her er den nye rammeplanen

Les også: Glad for tydelig ansvarsfordeling i rammeplane

Les også: Frykter for metodefriheten

– De fleste barn går i barnehage, men kvaliteten på tilbudet varierer. Ikke alle barn får den oppfølgingen de trenger, går det fram av pressemeldingen.

Enklere å stille krav

Ved å gjøre det mer tydelig hva barnehagen skal gjøre for barna, vil kunnskapsministeren gjøre det enklere for foreldre å vite hva de kan vente av barnehagen.

Barnehagen skal blant annet bli bedre til å jobbe med språk, mangfold, måltider og de minste barna, skriver departementet.

Opprinnelig hadde Kunnskapsdepartementet planlagt å legge fram den nye rammeplanen i midten av mars for å gi barnehagene best mulig tid til å forberede endringene som vil gjelde fra 1. august.

600 høringsuttalelser

Statssekretær Magnus Thue (H) i Kunnskapsdepartementet forklarte overfor barnehage.no i slutten av mars hvorfor barnehagene må vente lenger enn først antatt:

– Det aller viktigste er at vi får en god rammeplan, og vi mottok nærmere 600 høringsuttalelser som vi går igjennom og vurderer grundig. Det tar tid, men det er med på å sikre at det endelige resultatet blir best mulig.

Les også: Steinerbarnehagene om ny rammeplan: – Lar seg ikke gjennomføre

Les også: Ny rammeplan forsinket

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS