Advokat Hans-Are Nyheim representerer Menighetspleien barnehage i Halden.
Advokat Hans-Are Nyheim representerer Menighetspleien barnehage i Halden.

Krevde 224 333 kroner i tilbakebetaling - men så snudde kommunen

– Halden kommune så at de ikke hadde noen sak, og vi er fornøyde med at de har trukket kravet, sier advokat Hans-Are Nyheim på vegne av Menighetspleien barnehage.

Publisert

Halden kommune er i gang med økonomisk tilsyn i alle sine private barnehager. I den forbindelse mottok Menighetspleien barnehage et krav på drøyt 200 000 kroner, skriver Halden Arbeiderblad.

Bakgrunnen for kravet er ifølge avisen uenighet knyttet til tilskudd for et av barna i barnehagen. I kravet om tilbakebetaling mener kommunen at barnet på telletidspunktet, 15. desember 2017, ble oppgitt å gå i to ulike barnehager. Kommunen viser til at regelverket er tydelig på at det er den barnehagen barnet fysisk går i på telletidspunktet, som har krav på tilskudd.

Barnehagens advokat, Hans-Are Nyheim, mener kommunen ikke har hjemmel til å kreve tilbakebetaling. Han skriver i sitt svar til kommunen at selv om barnet var tatt ut av barnehagen på telletidspunktet, gjaldt fremdeles oppsigelsestiden. Han viser også til at kommunen har godkjent barnehagens årsmelding.

- Barnehagen har spilt med åpne kort, ført barnet inn i årsmeldingen i den tro at på grunn av at barnet var i oppsigelsestid, så hadde barnehagen krav på tilskudd. Barnehagen har i tillegg sendt et ekstra vedlegg til årsmeldingen, som er sendt til Halden kommune, om dette forholdet, skriver Nyheim til kommunen, og fortsetter:

- Det er svært spesielt at kommunen kommer nå tre år etterpå og varsler krav om tilbakebetaling av tilskudd.

Kort tid etter at kommunen fikk svaret fra advokaten, fattet de nytt vedtak i saken, ifølge Halden Arbeiderblad. Ifølge fagleder for økonomi Siri Gundersen har kommunen konkludert med at det ikke er grunnlag for å fatte vedtak om tilbakebetaling.

Powered by Labrador CMS