Gnist Trøa stengte dørene 1. mars.
Gnist Trøa stengte dørene 1. mars.

Gnist Trøa: Nå er saken ferdig behandlet i Høyesterett

Høyesteretts ankeutvalg finner enstemmig at anken fra Gnist Trøa barnehage bør nektes fremmet. Det betyr at saken om midlertidig forføyning er avsluttet.

Publisert

– Vi registrerer at Høyesteretts ankeutvalg ikke prioriterer denne saken om midlertidig forføyning nå. Med tanke på at det prinsipielle spørsmålet saken reiser er uavklart, synes vi det er synd at ankeutvalget inntar dette standpunktet, men akkurat nå har vi fokus på det samfunnsansvaret hele sektoren må ta som følge av korona-smitten, så får vi komme tilbake til dette senere, sier Børre Andreassen, markeds- og informasjonssjef i Gnist barnehager, i en kommentar til barnehage.no.

Mandag 7. januar i fjor fikk Gnist Trøa beskjed om at Trondheim kommune hadde vedtatt at barnehagen måtte stenge dørene innen 1. mars 2019. Siden har barnehagen kjempet for å få lov til å drive videre. Først ble avgjørelsen anket til Fylkesmannen i Møre og Romsdal, og barnehagen fikk lov til å drive videre i påvente av avgjørelsen. I november i fjor konkluderte fylkesmannen, og vedtaket fra Trondheim kommune ble opprettholdtForeldrene reagerte, samtidig som Trondheim kommune oppfordret de berørte til å se framover.

Samtidig varslet Gnist barnehager AS at de ville gå rettens vei for å få omgjort vedtaket. 

– Vi jobber med den siste finpussen på saken, og jeg tror den kommer til å være klar i løpet av rundt en uke. Da sender vi den over til tingretten. Slike saker skal behandles innen seks måneder, sa advokat Runar Homble, som representerer Gnist barnehager AS, til barnehage.no 26. februar. 

Saken har allerede vært gjennom to runder i rettssystemet: Første runde i Sør-Trøndelag tingrett handlet om at barnehagen ved en midlertidig forføyning skulle få lov til å fortsette å holde åpent i påvente av hovedrettssaken. Både der og i den påfølgende behandlingen i Frostating lagmannsrett fikk Trondheim kommune og Fylkesmannen i Møre og Romsdal, representert ved Kunnskapsdepartementet i retten, medhold. Dermed ble vedtaket om at barnehagen må stenge dørene 1. mars opprettholdt. 

I slutten av februar ble forføyningssaken anket til Høyesterett, som nå har tatt stilling til anken fra Gnist. 12. mars besluttet Høyesteretts ankeutvalg at anken nektes fremmet, skriver Trondheim kommune i en pressemelding. Beslutningen var enstemmig.

Her kan du lese alle sakene våre om Gnist Trøa

Powered by Labrador CMS