Royne Berget gir seg som daglig leder i Smedhusåsen barnehage SA i Rygge. Nå går han over til Virke.
Royne Berget gir seg som daglig leder i Smedhusåsen barnehage SA i Rygge. Nå går han over til Virke.

Går fra barnehagejobb til Virke

Royne Berget bytter beite. Fra 1. januar 2021 begynner han som fagsjef i arbeidsgiverorganisasjonen Virke.

Publisert

Etter 21 år i Smedhusåsen barnehage takker Royne Berget for seg. Nå skal han begynne i en helt ny fagsjefstilling for ideelle barnehager i arbeidsgiverorganisasjonen Virke.

Barnehage.no har gjort forsøk på å få en kommentar fra Berget, uten hell.

På Facebook skriver han at den nye jobben ikke kan bli mer meningsfullt og viktig for hans del.

– Hvordan dette blir vet jeg ikke, så det får tiden vise, men når jeg først søkte på jobben så var det fordi jeg ønsker å bidra til en endring til den utviklingen vi har sett de siste årene, der enkeltstående ideelle barnehager blir utradert i sektoren fordi det er vanskelig å stå alene med uforutsigbar finansiering som et spøkelse hengende over oss. Og med kommersielle eiere som villig vekk betaler overpris for å vokse seg større, sånn at verken ideelle aktører eller kommuner kan konkurrere på pris, skriver han på Facebook.

Berget har markert seg som en av frontfigurene i Barnehageopprøret. Han har også vært en aktiv samfunnsdebattant om barnehages rammevilkår, kvalitet og innhold både lokalt og nasjonalt. I tillegg har han holdt en rekke foredrag om temaet.

– Arbeidsoppgavene som er tilknyttet stillingen innebærer alt det jeg har jobbet med de siste årene. Politisk påvirkning for ideell ivaretakelse og vekst i sektoren, samtidig som Hovedorganisasjonen Virke, ved bransjeområdet Ideell og frivillighet, blir et tydelig alternativ til PBL for ideelle barnehager. Det er så viktig, skriver han, og avslutter:

– Jeg er spent, forventningsfull, motivert og stolt! Og jeg håper inderlig at jeg ikke skuffer verken andre, meg sjøl eller Virke Ideell og frivillighet som turte å satse på akkurat meg. Det jeg kan love er at jeg skal forsøke å innfri forventninger så godt som jeg evner.

Powered by Labrador CMS