Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo.
Karita Bekkemellem er administrerende direktør i NHO Geneo.

– Forventer at prinsippet om likebehandling blir ivaretatt

Karita Bekkemellem kaller forslaget til ny regulering og finansiering av barnehagesektoren et taktskifte fra sittende regjering.

Publisert Sist oppdatert

Direktøren i NHO Geneo roser den nye kunnskapsministerens tilnærming til private barnehager - men understreker samtidig at likebehandlingsprinsippet må ligge til grunn.  

I dag sendte regjeringen forslag til ny barnehagelov på høring.  

– Den ferske kunnskapsministeren, Kari Nessa Nordtun (Ap), løfter særlig frem betydningen av offentlig privat samarbeid i sektoren. Det er noe Bekkemellem ser på som svært positivt, heter det i en pressemelding fra NHO Geneo. 

– Nå skal vi lese nøye over forslaget. De signalene vi har fått, underbygger vårt syn med at den norske barnehagemodellen, som har vært en av største politiske suksesshistoriene de siste 20 årene, må tas vare på, sier Bekkemellem.

Som understreker at likebehandlingsprinsippet likevel må ligge til grunn.

– Stortinget har vedtatt et likebehandlingsprinsipp. Det er viktig at ansvaret for dette ikke skyves over til kommunene. Det må være et langsiktig og forutsigbart driftsgrunnlag for private barnehager i fremtiden slik at man kan ivareta en barnehage av god kvalitet til det beste for barna.

Forslaget legger opp til at kommunene skal ha mer styring. Bekkemellem understreker at dette er noe NHO Geneo vil følge opp - men er optimistisk for den videre prosessen.

– Vi må verne om og bygge videre rundt kvaliteten på barnehagene våre, slik at sektoren kan fortsette å være en del av utdanningsløpet vårt. Vi opplever for øyeblikket stort press mot barn og unge. I dette arbeidet vil barnehagene kunne spille en nøkkelrolle for å forebygge. Man må sette barna først, ha fokus på kvalitet, på innhold, aktivitet, ernæring, samtidig skal det være en sektor som tar vare på ansatte og gir muligheter for videreutdanning for ansatte. For å få det til er nøkkelen likebehandling og valgfrihet for foreldre, sier Bekkemellem, og legger til: 

– Saken er for viktig til at det skal være en ideologisk kampsak.

Powered by Labrador CMS