Private barnehager skårer høyt hos foreldre.
Private barnehager skårer høyt hos foreldre.

Mest fornøyd med private

Vil ha slutt på utbygging av offentlige barnehager i Stjørdal, siden private gjør det bedre i foreldreundersøkelsen.

Publisert Sist oppdatert

I Steinkjer er det 1056 barnehagebarn. Av disse går 724 i privat barnehage, og 332 i offentlig barnehage.

Det skriver Trønderavisa.

I den årlige foreldreundersøkelsen er det de private barnehagene som får best tilbakemelding. I snitt skårer de bedre enn de offentlige barnehagene på samtlige punkter.

Kristoffer Vikan i Stjørdal Frp tror dette har sammenheng med at de private barnehagene får mulighet til å investere sitt eget overskudd i utvikling av barnehagen, mens inntektene fra offentlige barnehager forsvinner i det kommunale budsjettet.

Vil ha flere kommunale

– Jeg synes det er viktig at vi har både et kommunalt og et privat tilbud, men så lenge de private gjør det bedre, synes jeg ikke vi skal øke andelen kommunale barnehager, sier han til avisa.

Det vil derimot Stein Erik Aalberg (Ap). Han sier at dersom det var opp til han, skulle kommunen kjøpt opp flere private barnehager.

– Jeg tror vi bør ha et offentlig tilbud i grendene. Det er mange gode private barnehager i grendene i dag, som blant annet i Kvam, Stod og Beitstad, men vi skulle gjerne supplert med et offentlig tilbud, sier han.

Minst fornøyd med bygningsmassen

70 prosent av barna går i privat barnehage i dag. Aalberg kunne tenkt seg at kommunen kom opp på 50 prosent.

Kommunen har de siste årene foretatt flere store utbygginger av de offentlige barnehagene. Aalberg viser til at tilbakemeldingene fra foreldreundersøkelsen tidligere viste at bygningsmassen var noe av det foreldrene var mindre fornøyd med.

Svarprosenten på foreldreundersøkelsen i barnehagene er også svært varierende. Enkelte barnehager har så få som ni prosent besvart undersøkelsen. Dette gjør også at enkelte besvarelser kan gi store utslag.

Powered by Labrador CMS