Trine Skei Grande, partileder i Venstre.
Trine Skei Grande, partileder i Venstre.

Venstre med budsjettkrav om gratis kjernetid for treåringer

Venstre-leder Trine Skei Grande varsler at gratis kjernetid i barnehagen for treåringer i lavinntektsfamilier blir et krav i høstens budsjettforhandlinger.

Publisert Sist oppdatert

Fra og med i høst har alle familier med barn på fire eller fem år og som tjener mindre enn 405.000 kroner, rett til 20 timer i uken med gratis barnehage.

Ordningen, som også omfatter barn med utsatt skolestart fra lavinntektsfamilier, var et av støttepartiets Venstres krav under budsjettforhandlingene i fjor.

- Fra og med neste år bør ordningen med gratis kjernetid også omfatte treåringer i lavinntektsfamilier. Det må være neste skritt. Det er et budsjettkrav fra Venstre, sier Grande til NTB.

I mai i år innførte regjeringen også en ordning som skal sikre at ingen familier betaler mer enn seks prosent av inntekten for en barnehageplass, også dette et resultat av budsjettforliket mellom regjeringspartiene og Venstre og Kristelig Folkeparti.

- Vi kommer til å jobbe for at både ordningen med gratis kjernetid og lavere barnehagepris for dem med dårlig råd kan bli ytterligere utvidet, sier Grande. (©NTB)

Powered by Labrador CMS