- Jeg er glad for å bli spurt om å ta ansvaret for å lede arbeidet i Unio videre, sier Ragnhild Lied.
- Jeg er glad for å bli spurt om å ta ansvaret for å lede arbeidet i Unio videre, sier Ragnhild Lied.

Kandidat til ny Unio-leder er klar

Leder i Utdanningsforbundet, Ragnhild Lied, har takket ja til å være kandidat til ny leder i Unio.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg er glad for å bli spurt om å ta ansvaret for å lede arbeidet i Unio videre, sier Ragnhild Lied i en pressemelding.

- Jeg har tenkt meg grundig om, og vet at det blir krevende. Men først og fremst er det en unik posisjon for innflytelse og påvirkning innenfor arbeidslivs- og samfunnspolitikk på brei basis, legger hun til.

Lied takker nå ja til å etterfølge Anders Folkestad og lede landets nest største hovedorganisasjon videre. Samtidig trekker hun seg fra ledervervet i Utdanningsforbundet.

- Jeg har stor respekt for at et solid flertall av fylkeslagene nominerte meg til ledervervet i Utdanningsforbundet, men jeg velger likevel å trekke meg for å gå til nye oppgaver i Unio, sier Lied.

Lied har vært leder i Utdanningsforbundet siden 2013. Forbundet skal ha landsmøte i november der det skal velges ny ledelse.

Leder av Unios valgkomité, Kolbjørg Ødegaard, sier at Lied er ønsket som ny leder både av valgkomiteen og Unios medlemsforbund.

- Forbundene i Unio pekte helt klart på Lied og ønsket seg henne som ny leder etter Anders Folkestad. Derfor setter vi stor pris på at hun har valgt å si ja til å være kandidat, sier Ødegaard.

Ødegaard presiserer at det er Unios representantskap som i desember formelt skal avgjøre valget.

Powered by Labrador CMS