I vår streiken medlemmer fra Fagforbundet for å få tariffavtale. Nå har kommunen fått melding om at barnehagedriften skal legges ned. Foto: Fagforbundet
I vår streiken medlemmer fra Fagforbundet for å få tariffavtale. Nå har kommunen fått melding om at barnehagedriften skal legges ned. Foto: Fagforbundet

Først var det streik - så ble tre ansatte oppsagt: Nå legger eieren ned driften

Inderøy kommune har fått melding fra eieren av Elvebakken barnehage om at hun ønsker å legge ned driften fra 1. august i år.

Publisert

Torsdag skriver Trønder-Avisa (krever abonnement) at Elvebakken barnehage er besluttet nedlagt.

- Jeg har ingen kommentar i dag, sier eier og daglig leder Borgny Kjølstad til barnehage.no.

Men Fagforbundet lokalt er informert om nedleggelsen. Det samme er Inderøy kommune.

Fra kommunen får barnehage.no opplyst at det torsdag er kommet skriftlig melding fra eieren av Elvebakken barnehage om at hun ønsker å avvikle driften fra og med 1. august.

Seks ukers streik

Det har vært en turbulent vår i barnehagen, som ifølge barnehagefakta.no har plass til 28 barn.

Mandag 16. april gikk Fagforbundet til streik i Elvebakken barnehage i Inderøy. Bakgrunnen var at eieren ikke ønsket å reforhandle tariffavtalen fra 2015.

Fra PBL (Private barnehagers landsforbund) får barnehage.no opplyst at minst 95 prosent av private barnehager i Norge har tariffavtaler.

Advokat Stein Bjørnar Dahl, som uttalte seg på vegne av eieren på streikens første dag, sa til barnehage.no at avtalen som Fagforbundet ønsket, etter eierens oppfatning er så kostbar at det ikke vil være mulig å drive barnehagen på en god måte hvis kostnadene skulle dekkes inn.

Streiken skulle vare i seks uker før det ble enighet.

Inngikk avtale - og sa opp ansatte

Om kvelden 22. mai i år gikk eieren etter for kravet om å gi medlemmene i Fagforbundet tariffavtale. Dermed ble en seks uker lang streik avsluttet.

Onsdag 30. mai ble Fagforbundets medlemmer innkalt til et drøftingsmøte. Dagen etter ble tre av dem som hadde vært i streik oppsagt. Årsaken som ble oppgitt er at barnehagen fra høsten skulle ta inn færre barn og dermed ville ha mindre behov for personale.

Denne uka meldte Fagbladet imidlertid at eieren av barnehagen hadde trukket tilbake søknaden om redusert drift. Fagforbundet spekulerte da i muligheten for at de oppsagte kunne få tilbake jobbene sine.

Nå er det lite som tyder på at det kommer til å skje.

Powered by Labrador CMS